ΚΟΣΜΟΣ

Hedwig Kohn: Η φυσικός που τιμάει η Google με το Doodle της

Hedwig Kohn: Η φυσικός που τιμάει η Google με το Doodle της

Τη φυσικό Hedwig Kohn, 132 χρόνια μετά τη γέννησή της, τιμά με το σημερινό της Doodle η Google.

Η Kohn πήρε το διδακτορικό της το 1913, και έγινε μία από τις 3 γυναίκες που είχαν τις απαραίτητες σπουδές για να διδάξουν Φυσική. Η ακαδημαϊκή καριέρα της ξεκίνησε σε ένα γερμανικό πανεπιστήμιο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 1933 η Εβραία Kohn αποκλείστηκε από τις αίθουσες διδασκαλίας. Τα επόμενα χρόνια τα πέρασε εργαζόμενη με ερευνητικά συμβόλαια στη βιομηχανική φυσική, προτού ταξιδέψει για τις ΗΠΑ το 1940. Εκεί η Kohn ξεκίνησε να εργάζεται ως καθηγήτρια στο Woman’s College του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας αλλά και το Wellesley College στη Μασαχουσέτη έως το 1952.

Επόμενο βήμα της ήταν μία ερευνητική θέση στο Duke. Στο υπόγειο του κτηρίου της σχολής, εκεί όπου βρισκόταν και το εργαστήριό της, δίδασκε μαθητές διδακτορικού. Παράλληλα, συνέχισε την προσωπική της έρευνα.

Η Kohn εστίασε στον ποσοτικό προσδιορισμό της έντασης του φωτός, αναπτύσσοντας νέες μεθόδους, λαμβάνοντας ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και αφήνοντας πίσω της έργο το οποίο βοηθούσε τους νεότερους επιστήμονες μέχρι και τη δεκαετία του 1980.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ