ΚΟΣΜΟΣ

Η αντίδραση του State Department για την εκτέλεση του Νιμρ

Η αντίδραση του State Department για την εκτέλεση του Νιμρ
Την ανησυχία του, μετά την εκτέλεση του σιίτη ηγέτη, Νιμρ αλ-Νιμρ, εξέφρασε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Samuel Corum/Anadolu Agency/Getty Images/Ideal Images

Την ανησυχία των ΗΠΑ που εκφράστηκε μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών, προκάλεσε η εκτέλεση του σιίτη ηγέτη, Νιμρ αλ-Νιμρ, από τις σαουδαραβικές Αρχές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του State Department, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ενέργεια αυτή της Σαουδικής Αραβίας, ίσως προκαλέσει ανάφλεξη «στις διακοινοτικές εντάσεις σε μία στιγμή που ο κατευνασμός τους αποτελεί προτεραιότητα».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας να σεβαστεί και να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, να επιτρέψει την ειρηνική έκφραση της διαμαρτυρίας», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, ενώ εκφράζει βαθιά ανησυχία για την εκτέλεση αυτή που προκάλεσε τον αποτροπιασμό του σιιτικού κόσμου.

Κλείνοντας, ο Κίρμπι επανέλαβε ότι υπάρχει ανάγκη όλοι οι ηγέτες της περιοχής «να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για την αποκλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ