Τζούλιαν Ασάνζ: Είναι η πιο μαύρη ημέρα για την ελευθερία του Τύπου, τονίζει ο Σνόουντεν
Δριμεία κριτική στην άρση της ασυλίας του Τζούλιαν Ασάνζ από την πρεσβεία του Ισημερινού και στη σύλληψη του ιδρυτή των WikiLeaks από τις βρετανικές Αρχές, ασκεί ο Έντουαρντ Σνόουντεν.
Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Σνόουντεν κάνει λόγο για «την πιο μαύρη ημέρα για την ελευθερία του Τύπου».
Ο Σνόουντεν αναδημοσίευσε το βίντεο από τη σύλληψη του 45χρονου Αυστραλού, ο οποίος εκδιώχθηκε βιαίως από την πρεσβεία στο Λονδίνο, και κατέκρινε την ηγεσία της διπλωματικής αποστολής του Ισημερινού στην Αγγλία.
Ο ίδιος αναφέρει πως ο πρέσβης κάλεσε την αστυνομία στο κτήριο για να «σύρει», όπως λέει, τον βραβευμένο Ασάνζ από τον χώρο.
Αυτή η στιγμή «θα γραφτεί στα βιβλία της Ιστορίας», είπε και έκρινε πως παρότι οι εχθροί του Ασάνζ χαίρονται για τις εξελίξεις, πρόκειται στην ουσία για μία μαύρη μέρα.
Πάτρα: Οδηγός τρακτέρ έπεσε πάνω σε είσοδο σχολείου - Μπλόκαραν τα φρένα
16:05
«Ασπίδα αντικυκλώνα διώχνει τις κακοκαιρίες» - «Ποδαρικό» με ήλιο κάνει ο Μάρτιος
15:58
Ντέιβιντ Γκέτα για τη νεογέννητη κόρη του: «Το πιο όμορφο μυστικό μας» (pics)
15:56
Επιχείρηση ανατίναξης του βράχου 40 τόνων στο Κατάκολο - Είχε αποκολληθεί από το βουνό (vid)
15:51