ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κιμ χρίστηκε «Υπέρτατος Εκπρόσωπος όλου του Λαού της Κορέας»

Ο Κιμ χρίστηκε «Υπέρτατος Εκπρόσωπος όλου του Λαού της Κορέας»
Manan Vatsyayana/Pool Photo via AP

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν απέδωσε στον εαυτό του ένα νέο τίτλο που είναι πιθανό να προκαλέσει έντονη ανησυχία στην Σεούλ.

Τα κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας αναφέρονται πλέον στο πρόσωπο του Κιμ ως «τον Υπέρτατο Εκπρόσωπο όλου του Λαού της Κορέας».

Ο νέος τίτλος εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες σε αναφορές για τη νεοεκλεγμένη Υπέρτατη Λαϊκή Συνέλευση, το πρακτικά αδύναμο κοινοβούλιο της Βόρειας Κορέας.

Παράλληλα, ο Κιμ σε μια ομιλία που εκφώνησε ενώπιον της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης, είπε ότι θα «περιμένει υπομονετικά» έως το τέλος του έτους προκειμένου η Ουάσιγκτον να λάβει «θαρραλέες αποφάσεις» σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, προτού ο ίδιος αποφασίσει.

Ο Κιμ επισήμανε ότι η προσωπική σχέση του με τον Τραμπ παραμένει «εξαιρετική», παρά την απρόσμενη λήξη της δεύτερης συνόδου μεταξύ των δύο στο Ανόι.

Και ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε, από την πλευρά του, ότι η σχέση του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας «παραμένει πολύ καλή, ίσως ο όρος εξαιρετική να ήταν ακριβέστερος» προσθέτοντας ότι μια τρίτη σύνοδος «θα ήταν καλή ώστε να κατανοήσουμε πλήρως πού στέκεται ο καθένας μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ