ΚΟΣΜΟΣ

Iνστιτούτο «Ρομπέν των Δασών»: Επιστρέφει στο λαό τον πλούτο διεφθαρμένων πολιτικών!

Iνστιτούτο «Ρομπέν των Δασών»: Επιστρέφει στο λαό τον πλούτο διεφθαρμένων πολιτικών!
Ο πρόεδρος του Μεξικού, Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ AP Photo/Marco Ugarte

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα δημιουργήσει ένα θεσμό, τον «Ρομπέν των Δασών», που θα αναλάβει να επιστρέψει στο λαό τον πλούτο που απέκτησαν παράνομα διεφθαρμένοι πολιτικοί και συμμορίες.

Η κυβέρνηση συντάσσει αυτήν την περίοδο ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα ιδρυθεί ένα ανεξάρτητο ινστιτούτο «Ρομπέν των Δασών» το οποίο θα επιστρέφει στα χέρια του λαού τα αγαθά που έχουν κατασχεθεί, όπως ακίνητα, αυτοκίνητα και κοσμήματα.

«Ας επιστρέψουμε γρήγορα στον λαό ό,τι έχει κλαπεί», είπε ο πρόεδρος κατά την πρωινή ενημέρωση του Τύπου. Για παράδειγμα, τα κτίρια θα μπορούν να αποδίδονται στους δήμους για να στεγάζουν σχολεία, νοσοκομεία ή οίκους ευγηρίας.

Ο Ομπραδόρ δεν έκανε κάποια εκτίμηση της αξίας αυτών των στοιχείων, ούτε έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το πώς ακριβώς θα «επιστραφούν στον λαό».

Αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο αριστερός πρόεδρος του Μεξικού παρουσίασε σειρά μέτρων για τη στήριξη των φτωχών και των ηλικιωμένων, περιέκοψε τους μισθούς των υψηλόβαθμων δημοσίων υπαλλήλων και λέει ότι θα εξοικονομήσει χρήματα πατάσσοντας τη διαφθορά.

Για να δώσει το καλό παράδειγμα ο ίδιος, ταξιδεύει στην τουριστική θέση στα αεροπλάνα, κυκλοφορεί στην πόλη με ένα λευκό Volkswagen και έχει θέσει προς πώληση το επίσημο αεροσκάφος του προκατόχου του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ