ΚΟΣΜΟΣ

Παναγία των Παρισίων: «Θα την ξαναχτίσουμε μαζί, είναι το πεπρωμένο μας» δηλώνει ο Μακρόν

Παναγία των Παρισίων: «Θα την ξαναχτίσουμε μαζί, είναι το πεπρωμένο μας» δηλώνει ο Μακρόν
EPA

«Τα χειρότερα έχουν αποφευχθεί αν και ακόμα δεν έχουμε κερδίσει τη μάχη», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, λίγη ώρα μετά τη δήλωση του επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Παρισιού, ότι η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων βρίσκεται σε ύφεση.

Ο Γάλλος πρόεδρος ευχαρίστησε τους περισσότερους από τους 500 πυροσβέστες οι οποίοι επιχειρούν στην κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην Παναγία των Παρισίων, καταστρέφοντας ολοσχερώς τα δύο τρίτα της οροφής του εμβληματικού καθεδρικού ναού.

«Πρόκειται για ένα τραγικό δράμα», είπε ο Μακρόν και απευθυνόμενος προς τον γαλλικό λαό δεσμεύθηκε για την ανοικοδόμηση του ναού. «Θα επιστρατεύσουμε τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου για την αποκατάσταση του ναού», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, επιβεβαιώνοντας ότι «τα χειρότερα πέρασαν», σε δηλώσεις του από το σημείο.

«Θα ξαναχτίσουμε αυτόν τον καθεδρικό ναό μαζί. Η αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων είναι το βαθύτερο πεπρωμένο μας. Ξεκινώντας αύριο, ένα εθνικό σχέδιο δωρεάς τίθεται σε εφαρμογή που θα ξεπεράσει τα σύνορα», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ