«Η καρδιά μας στάχτη», «Η κυρία των δακρύων», «Το Δράμα μας», «Η καταστροφή»: αυτοί είναι ορισμένοι από τους πρωτοσέλιδους τίτλους του διεθνούς Τύπου για την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, μια τεράστια καταστροφή που θρηνεί ολόκληρος ο πλανήτης.

Ο εμβληματικός καθεδρικός ναός, ο οποίος είναι γνωστός σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και είναι στενά συνυφασμένος με τη γαλλική ιστορία, λαβώθηκε χτες, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης όχι μόνο στους Γάλλους αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η πυρκαγιά μονοπωλεί σήμερα τα πρωτοσέλιδα του Τύπου σε Γαλλία, Βρετανία, ΗΠΑ, Ελλάδα και πολλές άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες.

Η γαλλική καθολική εφημερίδα La Croix γράφει στο πρωτοσέλιδό της: «Η καρδιά μας στάχτη».

Με τη σειρά της, η Les Echos μιλάει για την «Τραγωδία του Παρισιού», συμπληρώνοντας πως μια «βίαιη πυρκαγιά» κατέστρεψε τον καθεδρικό ναό και προκάλεσε «συγκίνηση σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Για την «Κυρία των Δακρύων» του Παρισιού μιλάει η Le Parisien, συνοδεύοντας τον τίτλο της με μια δραματική φωτογραφία από τη στιγμή που το κωδωνοστάσιο του ναού γκρεμίζεται…

Με τον λιτό τίτλο «Η καταστροφή» κυκλοφορεί σήμερα η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» ενώ η «Liberation» κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη «Notre Dame» μιλάει για το «Notre Drame», δηλαδή «Το δράμα μας».


Οι βρετανική εφημερίδα «The Times» γράφει: «Μάχη για να σωθεί η Παναγία των Παρισίων».

 106464680 the times

Άλλα πρωτοσέλιδα:

The Daily Telegraph: Το Παρίσι θρηνεί για την πολυαγαπημένη του κυρία
 106464352 daily telegraph

The Guardian: Πυρκαγιά καταστρέφει την Παναγία των Παρισίων
 106464353 guardian

i: Η τραγωδία της Παναγίας των Παρισίων
 106464355 i paper

Financial Times: Πυρκαγιά καταστρέφει την Παναγία των Παρισίων
 106464350 ft front

New York Times: Πυρκαγιά καταστρέφει τη λατρεμένη Παναγία των Παρισίων 

scan

 

 

Διαβάστε επίσης