ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με μάθημα «κοινωνιολόγου» για τον «ιδανικό τρόπο» ξυλοδαρμού των γυναικών

Σάλος με μάθημα «κοινωνιολόγου» για τον «ιδανικό τρόπο» ξυλοδαρμού των γυναικών
YouTube/Screenshot

Το βίντεο του «κοινωνιολόγου» Αλ Ανσάρι από το Κατάρ, αποτελεί την καλύτερη μαρτυρία αναφορικά με την κοινωνική θέση και τα δικαιώματα των γυναικών στο αραβικό κράτος.

Ο αυτοαποκαλούμενος κοινωνιολόγος Αμπντ Αλ-Αζίζ Αλ-Καζράι Αλ Ανσάρι από το Κατάρ, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι Al-Mojtama στο YouTube, παρουσιάζει τον «ιδανικό τρόπο για να δέρνει ένας σύζυγος τη γυναίκα του».

Ο Αλ Ανσάρι είναι γνωστός κυρίως στη μουσουλμανική κοινότητα για τον ανύπαρκτο τρόπο που αντιλαμβάνεται τα δικαιώματα των γυναικών, παρομοιάζοντας τις γυναίκες της Δύσης με πόρνες, ενώ εκφράζει το μίσος του για τους ομοφυλόφιλους και τους Εβραίους.

«Αγαπητοί θεατές. Πολλοί, κυρίως όσοι είναι παντρεμένοι, θα ήθελαν να γνωρίζουν πως πρέπει να δέρνουν τις γυναίκες τους. Είναι υποχρεωτικό να δέρνετε τη γυναίκα σας; Πρέπει ένας άνδρας να δέρνει τη γυναίκα του κάθε μέρα; Όχι», ξεκινάει το εν λόγω βίντεο.

Παρ΄ όλο που δηλώνει ότι «ένας άνδρας δεν χρειάζεται να δέρνει τη γυναίκα του συχνά», πιστεύει ότι «ως αρχηγός της οικογένειας πρέπει μερικές φορές να ασκεί την εξουσία».

Στο βίντεο επισημαίνει επίσης πως «ο ξυλοδαρμός πρέπει να είναι ελαφρύς και σχετικά ανώδυνος, αλλά να κάνει τη γυναίκα να αισθάνεται την αρρενωπότητα του άνδρα και τη δύναμή του καθώς και τη δική της θηλυκότητα».

Μάλιστα υπάρχει αναπαράσταση του «ιδανικού τρόπου να χτυπήσει κάποιος τη σύζυγό του», ενώ το ρόλο της γυναίκας παίζει ένα αγόρι το οποίο χτυπάει στους ώμους, το αρπάζει και το τραντάζει φωνάζοντάς του: «Σου είπα να μην φύγεις από το σπίτι! Πόσες φορές πρέπει να σου το πω;».

Αναφέρει ακόμα ότι «ένας άνδρας απαγορεύεται να χρησιμοποιεί τις γροθιές του και να χτυπά τη γυναίκα στο πρόσωπο». «Σε κάποιες γυναίκες αρέσει να έχουν δεσποτικούς, βίαιους άνδρες, με κύρος και δύναμη», καταλήγει το απαράδεκτο βίντεο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ