Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε δοκιμή νέου κατευθυνόμενου όπλου
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε τη δοκιμή τακτικού, κατευθυνόμενου όπλου νέου τύπου την Τετάρτη (17/4), μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA.
Το KCNA δεν έδωσε λεπτομέρειες για το είδος του όπλου, όμως το ότι χρησιμοποίησε τον όρο «τακτικό» υπονοεί ότι δοκιμάστηκε οπλικό σύστημα με μικρό δραστικό βεληνεκές, όχι κάποιος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που θα μπορούσε να θεωρηθεί απειλή για τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.
Πάντως, η ίδια πηγή ανέφερε πως ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε έχει «ιδιαίτερη μέθοδο κατευθυνόμενης πτήσης» και «ισχυρή γόμωση».
Αυτή είναι η πρώτη δοκιμή οπλικού συστήματος στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα μετά τη δεύτερη σύνοδο κορυφής με τις ΗΠΑ στο Ανόι του Βιετνάμ τον Φεβρουάριο, η οποία τερματίστηκε πρόωρα, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία ανάμεσα στον Κιμ και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων από τις πλημμύρες στο Μαρόκο - Τουλάχιστον 37 νεκροί (pics&vid)
13:02
Μια έκπληξη περίμενε τους επιστήμονες που «άνοιξαν» μουμιοποιημένο κροκόδειλο 3.000 ετών
13:00
Καρέ - καρέ η έφοδος του γαλλικού πολεμικού ναυτικού στο ελληνικό πλοίο που μετέφερε τόνους κοκαϊνης
12:59
Μαρινάκης για αγρότες: Στις 3 οι ανανοικώσεις Τσιάρα - Διάλογος δε γίνεται με ταχυδρομικά περιστέρια
12:58