ΚΟΣΜΟΣ

Μωρό στις ΗΠΑ γεννήθηκε χωρίς δέρμα

Μωρό στις ΗΠΑ γεννήθηκε χωρίς δέρμα
Φωτογραφία Αρχείου Pixabay

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένα βρέφος, το οποίο γεννήθηκε χωρίς δέρμα και νοσηλεύεται εδώ και τρεις μήνες σε νοσοκομείο του Σαν Αντόνιο στις ΗΠΑ.

Ο Ja’bari Gray νοσηλεύεται από την 1η Ιανουαρίου όταν και γεννήθηκε. Ελειπε το δέρμα του από το μεγαλύτερο μέρος του σώματός του.

Αρχικά διεγνώσθη με aplasia cutis, μία σπάνια γενετική ασθένεια, μετά τη μεταφορά του σε πιο ειδικευμένο νοσοκομείο, όμως, οι γιατροί απεφάνθησαν πως πάσχει από epidermolysis bullosa, μία διαφορετική γενετική ασθένεια η οποία κάνει το δέρμα ιδιαιτέρως εύθραυστο και προκαλεί φουσκάλες και μεγάλα γδαρσίματα ακόμη και όταν υπάρξουν μικροτραυματισμοί.

Ο μικρός, ύστερα από τρεις μήνες νοσηλείας, έχει πλέον δέρμα στο κεφάλι του, σε μερικά σημεία των ποδιών του.

Ακόμη, όμως, δεν έχει καθόλου στα χέρια και τον κορμό του. Οι γιατροί φροντίζουν να τον αλλάζουν συνέχεια ώστε να μην πάθει μόλυνση, όπως είπε η μητέρα του Priscilla Maldonado.

«Είναι επικεντρωμένοι στο να νιώθει άνετα», είπε για τους γιατρούς και σημείωσε πως τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της κάνουν εξετάσεις για να ξεκαθαριστεί αν υπάρχει στο γενεαλογικό δέντρο κάποιων εκ των δύο η ασθένεια.

«Μπορεί να περάσουν δύο με τρεις εβδομάδες μέχρι να έχουμε μία απάντηση. Δεν θέλουν να κάνουν θεραπεία στον γιο μου για τη λάθος ασθένεια», δήλωσε.

«Έχω καταφέρει να τον κρατήσω δύο φορές, αλλά πρέπει να φοράς ειδικής στολή και γάντια. Δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό άγγιγμα, δεν είναι το ίδιο», σημείωσε, εκφράζοντας τον πόνο της.

Οι γιατροί σκοπεύουν να προχωρήσουν σε επέμβαση στον μικρό για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα.

Οι γονείς έχουν ακόμη δύο παιδιά, ηλικία 5 και 6 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ