ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Έκοψε το δάχτυλό του γιατί ψήφισε λάθος κόμμα!

Ινδία: Έκοψε το δάχτυλό του γιατί ψήφισε λάθος κόμμα!
AP Photo/Anupam Nath, File

Το δάχτυλό του υποστηρίζει ότι έκοψε ένας Ινδός όταν κατάλαβε ότι αντί να ψηφίσει το κόμμα που στηρίζει, ψήφισε τους αντιπάλους.

Ο Pawan Kumar μιλώντας στην κάμερα λέει πως από λάθος ψήφισε υπέρ του κυβερνώντος κόμματος αντί ενός περιφερειακού. Εξηγεί πως μπερδεύτηκε από τα πολλά σύμβολα που υπάρχουν πάνω στην εκλογική μηχανή μέσω της οποίας ψηφίζουν.

Όταν ένας πολίτης ψηφίσει, στην Ινδία βάφουν τον δείκτη του με ανεξίτηλο μελάνι. Ο Kumar ψήφισε την Πέμπτη κατά τη δεύτερη φάση των εκλογών στην Ινδία.

«Ήθελα να ψηφίσω για τον ελέφαντα αλλά ψήφισα για το λουλούδι κατά λάθος» ακούγεται να λέει στο βίντεο αναφερόμενος στα σύμβολα των δύο κομμάτων.

Τα σύμβολα των κομμάτων έχουν ιδιαίτερη σημασία στις εκλογές της Ινδίας καθώς επιτρέπουν στους ψηφοφόρους μιας χώρας όπου ο αναλφαβητισμός είναι πολύ ψηλά, να τα ξεχωρίσουν. Στις κάλπες κατεβαίνουν πολλά περιφερειακά κόμματα αλλά και κόμματα συνεργασίας τα οποία προκαλούν σύγχυση στους ψηφοφόρους.


Οι ψήφοι θα καταμετρηθούν στις 23 Μαΐου και μέχρι τότε αναμένεται να έχουν ψηφίσει 900 εκατομμύρια πολίτες στις μεγαλύτερες εκλογές του πλανήτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ