Δύο γορίλες ποζάρουν στο φακό και η σέλφι τους τρελαίνει το διαδίκτυο
Πηγή: The Elite AntiPoaching Units And Combat Trackers/Facebook

Η… μανία για σέλφι που έχει κυριεύσει το ανθρώπινο είδος, εξαπλώνεται και στο… ζωικό βασίλειο: Απ’ό,τι φαίνεται, οι κοντινότεροι συγγενείς του ανθρώπου συμμερίζονται αυτήν την τάση του για… πόζα!

Όταν ένας ακτιβιστής που αγωνίζεται κατά της λαθροθηρίας έβγαλε τη φωτογραφική μηχανή για να απαθανατίσει το στιγμιότυπο, οι δύο γορίλες πίσω του δεν άφησαν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη: Πήραν την καλή τους πόζα και στήθηκαν για τη σέλφι.

Οι γορίλες ζουν στο Εθνικό Πάρκο Virunga (που ανήκει στις λίστες μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο) της Δημοκρατίας του Κονγκό, χώρα που έχει σειστεί την τελευταία εικοσαετία από πολέμους και ένοπλες συγκρούσεις.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ndakasi και Matabishi (όπως ονομάζονται) ποζάρουν στο φακό. 

Όσες φορές το έχουν κάνει (σταδιακά όλο και με μεγαλύτερη εξοικείωση με το φακό), οι φωτογραφίες τους κέρδισαν δεκάδες χιλιάδες ‘like’ και ‘share’ στα social media αλλά, κυρίως, την αγάπη των χρηστών τόσο για τους ίδιους όσο και για τους «φύλακες - αγγέλους» τους.

Μέσα από τις φωτογραφίες, αναδεικνύεται η αφοσίωση και το έργο μίας ομάδας άνω των 600 ρέιντζερς που σε καθημερινή βάση και πολλές φορές με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής, προστατεύουν την άγρια ζωή της χώρας τους - περιλαμβανομένων και των απειλούμενων αυτών πρωτευόντων.

Διαβάστε επίσης