Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα της Κυριακής, εκδήλωση για τις δύο δολοφονημένες γυναίκες Μαρί Ρόουζ Τιμπούρτσιο και Αριάν Παλάνας Λοσάνο, θύματα του 35χρονου αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς Κύπρου

Οι δύο γυναίκες που εντοπίστηκαν νεκρές, γυμνές και δεμένες χειροπόδαρα σε φρεάτιο στο Μιτσερό της Λευκωσίαςείχαν καταγωγή από τις Φιλιππίνες.

Δεκάδες ομοεθνής του αλλά και Κύπριοι πολίτες κρατώντας κεριά στα χέρια ζήτησαν δικαιοσύνη, ενώ απεύθυναν δέηση για τις υπόλοιπες Φιλιππινέζες που βρίσκονται στην λίστα της αστυνομίας με τα ελλείποντα πρόσωπα, αλλά και για την ανεύρεση του εξάχρονου κοριτσιού, σύμμφωνα με το offsite.com.cy.

Ο 35χρονος ο οποίος βρίσκεται στα χέρια των Αρχών, ομολόγησε και τις δύο δολοφονίες των γυναικών που εντοπίστηκαν στο φρεάτιο, αλλά και τη δολοφονία της 6χρονης κόρης της μίας εξ αυτών. Μάλιστα, το πρωί της Κυριακής οδηγήθηκε στη λίμνη «Μεμί» στον Ξυλιάτο, όπου υπέδειξε το σημείο όπου πέταξε το πτώμα της ανήλικης.

Εναντίον του 35χρονου διερευνώνται αδικήματα που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, απαγωγή με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου.

Δείτε όλη την εξέλιξη της υπόθεσης που συγκλονίζει την Κύπρο ΕΔΩ

Οι Αρχές έχουν εκφράσει φόβους για περισσότερα πτώματα στο φρεάτιο, καθώς οι υποβρύχιες κάμερες έδειξαν πως υπάρχουν μέσα στο νερό τουλάχιστον ακόμη δύο «όγκοι».

Δείτε στην γκάλερι τα μηνύματα με αγνοούμενες γυναίκες που έβγαλε στο φως της δημοσιότητας το reporter.com.cy

Οι ταυτότητες των θυμάτων

Τα θύματα του 35χρονου έχουν καταγωγή από τις Φιλιππίνες. Είναι μία 38χρονη, η 6χρονη κόρη αυτής και μία 28χρονη.

Συγκεκριμένα, το πρώτο πτώμα που ταυτοποιήθηκε ήταν αυτό της 38χρονης Μαρί Ρόουζ Τιμπούρτσιο. Η αστυνομία αναζητά το πτώμα της 6χρονης κόρης της Sierra. Το παιδί όπως και η μητέρα του αγνοούνταν από τις 5 Μαΐου 2018.

pils 1

Πηγή: politis.com.cy

Η δεύτερη γυναίκα που εντοπίστηκε στο φρεάτιο ήταν η Αριάν Παλάνας Λοσάνο, 28 ετών, με καταγωγή, επίσης, τις Φιλιππίνες. Η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί στις 21/7/2018.

57726616 2317280958598941 1083690849453211648 n 0

Πηγή: offsite.com.cy

Το προφίλ του 35χρονου «Ορέστη»

Ο 35χρονος είναι κάτοικος χωριού της Λευκωσίας, υπηρετεί σε στρατόπεδο στο Σώμα των Τεθωρακισμένων και φέρει τον βαθμό του ίλαρχου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως χρησιμοποιούσε το προφίλ «Ορέστης» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι διαζευγμένος και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, με το διαζύγιό του να κρατείται σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive ως «επτασφράγιστο» μυστικό από τον ίδιο.

Με την αποφοίτησή του από το Λύκειο μετέβη στην Αθήνα όπου υπηρέτησε στη Σχολή Ευελπίδων.

11111

Ο 35χρονος δράστης/Πηγή: politis.com.cy

Διαβάστε επίσης