ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Έτσι προσέγγιζε τα θύματά του ο «Ορέστης»

Κύπρος: Έτσι προσέγγιζε τα θύματά του ο «Ορέστης»
Offsite

«Βρισκόμαστε σε ένα πρωτοφανές έγκλημα για τα δεδομένα της Κύπρου, η κοινωνία είναι εμφανώς συγκλονισμένη», δηλώνει στο CNN Grecce ο δημοσιογράφος της Offsite, Δημήτρης Χατζηιωσήφ, δίνοντας παράλληλα τις τελευταίες πληροφορίες αναφορικά με την υπόθεση και τον καθ’ ομολογία δολοφόνο δύο γυναικών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της κυπριακής Αστυνομίας, ο 35χρονος λοχαγός της Εθνικής Φρουράς έχει ομολογήσει τη δολοφονία δύο γυναικών, με τις αρχές να έχουν εντοπίσει τις σορούς τους μέσα σε φρεάτιο στην περιοχή Μιτσερό της Λευκωσίας.

Το ένα εκ των δύο θυμάτων έχει ταυτοποιηθεί και πρόκειται για την 38χρονη Μαρί Ρόουζ από της Φιλιππίνες, ενώ «επίσημα δεν έχει εξακριβωθεί ότι η σορός της δεύτερης γυναίκας ανήκει στην 28χρονη Αριάν Παλάνας Λοσάνο, με καταγωγή επίσης από τις Φιλιππίνες».

«Eνώπιον του δικαστηρίου, o 35χρονος περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο δολοφόνησε την 28χρονη Αριάν» εξηγεί ο Δημήτρης Χατζηιωσήφ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας για την αναζήτηση του πτώματος της 6χρονης Σιέρα, κόρη της δολοφονηθείσας Μαρί Ρόουζ.

Ο δράστης έχει καταθέσει πως το κοριτσάκι είναι νεκρό «από εμέσματα», χωρίς να ομολογεί τη δολοφονία του κοριτσιού, ενώ υπέδειξε στην Αστυνομία τον τρόπο και τόπο που εξαφάνισε το πτώμα της 6χρονης.

Ερωτηματικά εγείρονται αναφορικά με τη στάση της Αστυνομίας, δεδομένου ότι οι δύο γυναίκες είχαν δηλωθεί αγνοούμενες από το 2018, ενώ όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χατζηιωσήφ, για την εξαφάνιση της Μαρί Ρόουζ:

«Η Αστυνομία φαίνεται να κατείχε στοιχεία με τα οποία θα μπορούσε να φτάσει στον 35χρονο δράστη».

«Ο 35χρονος δρούσε με το ψευδώνυμο "Ορέστης 35" σε συγκεκριμένη διαδικτυακή ιστοσελίδα γνωριμιών, χρησιμοποιώντας ως φωτογραφία προφίλ ενός συναδέλφου του στρατιωτικού», εξηγεί ο δημοσιογράφος, ενώ σοκάρει ο τρόπος με τον οποίο σκότωνε τα θύματά του ο δράστης:

«Επεδίωκε γνωριμίες μέσω της ιστοσελίδας και εφόσον το πετύχαινε ερχόταν σε ερωτική επαφή μαζί τους, στη συνέχει τις σκότωνε, τις έδενε γυμνές σε χέρια και πόδια, τις τύλιγε με σεντόνι και όπως φαίνεται τις πέταγε στο φρεάτιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ