Οι εικόνες που παρουσίασε το ντοκιμάντερ του Netflix «Our Planet» με την αυτοκτονία ενός θαλάσσιου ίππου είχαν σοκάρει το κοινό. Ωστόσο, μία ζωολόγος έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα σχετικά με την υπόθεση που είχε απασχολήσει παγκοσμίως. 

Πρόκειται για τη σκηνή όπου ένα θηλαστικό βρίσκεται στην άκρη ενός μεγάλου βράχου και λόγω της ασθενούς όρασης που έχει το είδος, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο και πέφτει από τεράστιο ύψος. 

«Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής. Θα ήταν στον πάγο αν μπορούσαν, αλλά δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βγουν στη στεριά. Είναι πολύ δύσκολο να το βλέπεις αυτό. Σου ραγίζει την καρδιά» είχε δηλώσει μέλος της κινηματογραφικής ομάδας του ντοκιμαντέρ του Netflix.

Τώρα, η Susan Crockford υποστηρίζει πως τα πράγματα είναι κάπως… διαφορετικά, καθώς διαψεύδει την εκδοχή αυτή. Η ζωολόγος θεωρεί ότι οι εικόνες αυτές είναι από το 2017, κατά τη διάρκεια επίθεσης πολικών αρκούδων σε δεκάδες θαλάσσιους ίππους, οι οποίοι για να σωθούν «βούτηξαν» στο κενό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν.

«Το συνεργείο αρνείται πεισματικά να δώσει λεπτομέρειες για τη χρονολογία και την τοποθεσία των εικόνων που κατέγραψαν, αφού πρόκειται για το περιστατικό στη Σιβηρία το φθινόπωρο του 2017», έγραψε μεταξύ άλλων η Crockford.

ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες:

Η σκηνοθέτης του «Our Planet» διαψεύδει πάντως κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς:

«Δεν οδηγήθηκαν στον γκρεμό λόγω των πολικών αρκούδων. Το ξέρουμε αυτό γιατί βρίσκονταν στο σημείο δύο μέλη του συνεργείου πίσω από τους βράχους και μας ενημέρωναν, προκειμένου να μην κινδυνέψουν» αναφέρει η Sophie Lanfear, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail.

Διαβάστε επίσης