ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο πρώην σύντροφος γνωστής τραγουδίστριας καταδικάστηκε για κακοποίηση

Τουρκία: Ο πρώην σύντροφος γνωστής τραγουδίστριας καταδικάστηκε για κακοποίηση

Ο Αχμέτ Κουράλ, ο πρώην σύντροφος μίας από τις πλέον δημοφιλείς τραγουδίστριες της Τουρκίας, καταδικάστηκε για ενδοοικογενειακή βία, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Σιλά Γκέντζογλου, γνωστή στο ευρύ κοινό με το μικρό της όνομα, προκάλεσε αίσθηση στην τουρκική κοινωνία και τα τουρκικά ΜΜΕ, πριν από έναν χρόνο, όταν αποκάλυψε δημοσίως την κακοποίηση που υπέστη από τον πρώην σύντροφό της, σε βάρος του οποίου είχε καταθέσει μήνυση.

Ο Κουράλ, ένας διάσημος ηθοποιός στην Τουρκία, καταδικάστηκε σε 16 μήνες και 20 ημέρες δικαστικής επιτήρησης για τις κατηγορίες της επίθεσης, της εξύβρισης και της διατύπωσης απειλών, έγραψε το Anadolu.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες και σκοπεύει να εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου.

Η Σιλά κατηγορεί τον Κουράλ ότι την κακοποίησε σωματικά και λεκτικά, όταν κι εκείνη αποφάσισε να μιλήσει δημοσίως για τα γεγονότα τον Νοέμβριο.

«Θα ήταν εύκολο να σιγήσω, όμως επέλεξα τον δύσκολο δρόμο» έγραψε η καλλιτέχνιδα σε μήνυμά της στο Instagram, λίγο μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.

«Ήθελα να ουρλιάξω όσο πιο δυνατά μπορούσα και να γίνω η φωνή χιλιάδων γυναικών» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την τουρκική πλατφόρμα προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών We Will Stop Femicide, 440 γυναίκες δολοφονήθηκαν από άνδρες πέρυσι, με τους συζύγους να είναι οι δράστες στο ¼ και πλέον των υποθέσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ