Ο πρώην Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε επισήμως σήμερα την είσοδό του στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των εκλογών του 2020.

«Είμαστε στη μάχη για την ψυχή αυτού του έθνους», δηλώνει ο Μπάιντεν σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε μέσω του διαδικτύου και καλεί τους ψηφοφόρους να αρνηθούν μια δεύτερη θητεία στον ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Από την άλλη μεριά, στην διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, λαμβάνουν μέρος στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας άλλοι 19 υποψήφιοι.

Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες με τις οποίες εκτιμάται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος ο Μπάιντεν εισέρχεται στον προεκλογικό αγώνα, έχοντας την υποστήριξη μιας καλής βάσης ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος, που έχει την θέληση να τον υποστηρίξει.

Σε μία άλλη διάσταση, η υποψηφιότητα του Μπάιντεν φέρνει στο προσκήνιο την παραδοσιακή φύση της πολυσυλλεκτικής παρουσίας του, η οποία ίσως να του δημιουργήσει προβλήματα, στην διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα με την συμμετοχή ενός τόσου μεγάλου αριθμού υποψηφίων διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μπάιντεν πήγε σε μία απεργία (Stop & Shop supermarket) προκειμένου να υποστηρίξει τους εργαζόμενους (United Food and Commercial Workers) στο Ντόρτσεστερ της Μασαχουσέτης, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο της Βοστόνης Μάρτι Γουόλς, που είναι ισχυρός σύμμαχος των συνδικάτων και πολιτικός σύμμαχος του Μπάιντεν.

«Νομίζω ότι υπάρχει ένα πράγμα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί: Οι Δημοκρατικοί ως κόμμα και οι προεδρικοί υποψήφιοι έχουν προβλήματα με τα μέλη των εργατικών ενώσεων και συνδικάτων που πήγαν στους Ρεπουμπλικάνους από την εποχή του Ρίγκαν», δήλωσε ο Λάρι Ρέσκι, σύμβουλος με έδρα την Βοστόνη που εργάστηκε στις δύο προηγούμενες προεκλογικές εκστρατείες του Μπάιντεν για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ.

«Όλοι γνωρίζουν ότι ο υποψήφιος με τις καλύτερες πιθανότητες για να φέρει την βάση των εργατικών οργανώσεων πίσω στους Δημοκρατικούς, είναι ο Μπάιντεν», τόνισε ο ίδιος.

Με την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας μπροστά από ένα ακροατήριο μελών εργατικών συνδικάτων κι ενώσεων στην Δυτική Πενσιλβάνια, ο Μπάιντεν βρίσκεται στο στοιχείο του.

Διαβάστε επίσης