ΚΟΣΜΟΣ

Μύτη με μύτη η υποδοχή του πρίγκιπα Γουίλιαμ από τη Νεοζηλανδή πρωθυπουργό

Μύτη με μύτη η υποδοχή του πρίγκιπα Γουίλιαμ από τη Νεοζηλανδή πρωθυπουργό
Mark Tantrum/The New Zealand Government via AP

Η, συνήθως αντισυμβατική, πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, καλωσόρισε θερμά αλλά… ασυνήθιστα τον Δούκα του Κέιμπριτζ.

Η Τζασίντα Άρντερν τον υποδέχτηκε στο Όκλαντ με ένα «χόνγκι» – ή αλλιώς ένα άγγιγμα μύτης με μύτη που αποτελεί παραδοσιακό χαιρετισμό των ιθαγενών πληθυσμών της Νέας Ζηλανδίας, των Μαορί.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συναντήθηκε με θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων του Κράιστσερτς ενώ, όπως είπε η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός, η επίσκεψή του είναι παρηγοριά για τη χώρα.

Ο δεύτερος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου ξεκίνησε την διήμερη επίσκεψή του συμμετέχοντας στην τελετή στη μνήμη των πεσόντων της Καλλίπολης. Κατά την άφιξή του στο μνημείο, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έγινε δεκτός με την παραδοσιακή «καράνγκα», τον τελετουργικό χορό που συνοδεύεται από κραυγές, των Μαορί ενώ, στη συνέχεια, κατέθεσε στεφάνι στο κενοτάφιο του Όκλαντ εκ μέρους της βασίλισσας Ελισάβετ.

Μετά την τελετή, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ο οποίος επισκέπτεται μόνος, χωρίς τη σύζυγο και τα παιδιά του, τη Νέα Ζηλανδία, συνάντησε στο νοσοκομείο Παίδων την τετράχρονη Αλέν Αλσάτι και τον μπαμπά της, Γουασέιμ που τραυματίστηκαν στο μακελειό του Κράιστσερτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ