ΚΟΣΜΟΣ

Προσκάλεσε στο τραπέζι του μία ηλικιωμένη που έτρωγε μόνη και έγινε ο ήρωας των social media

Προσκάλεσε στο τραπέζι του μία ηλικιωμένη που έτρωγε μόνη και έγινε ο ήρωας των social media
Facebook

Ο Τζαμάριο Χάουαρντ από το Όξφορντ της Αλαμπάμα είχε βγει με δύο φίλους του κι ενώ περίμεναν το φαγητό τους να έρθει, πρόσεξαν μία ηλικιωμένη γυναίκα που καθόταν μόνη σε ένα από τα διπλανά τραπέζια. 

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν ‘να πάρει, το σιχαίνομαι να πρέπει να φάω μόνος μου’» παραδέχεται ο ίδιος στο CNN. Κάπως έτσι, πλησίασε τη γυναίκα, ρωτώντας την αν μπορούσε να κάτσει μαζί της. Εκείνη απάντησε καταφατικά και πάνω στην κουβέντα τού αποκάλυψε πως είχε χάσει το σύζυγό της και την επομένη θα γιόρταζαν την επέτειο των εξήντα χρόνων από το γάμο τους.

«Αμέσως της εξέφρασα τη λύπη μου και της ζήτησα να έρθει να φάει μαζί μας. Κι εκείνη χάρηκε πολύ», λέει ο Χάουαρντ, ο οποίος απαθανάτισε τη στιγμή και πόσταρε τη φωτογραφία στο Facebook.

«Το ζήτημα είναι να είσαι ευγενικός και καλός με τους ανθρώπους. Ποτέ δεν ξέρεις τι περνούν. Αυτή η γυναίκα άλλαξε τη στάση μου στη ζωή αλλά και στο πώς βλέπω τους άλλους ανθρώπους», έγραψε στην ανάρτηση, η οποία είχε πάνω από 200.000 αντιδράσεις και περίπου 60.000 κοινοποιήσεις.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, η Έλινορ και οι τρεις φίλοι μίλησαν για «πράγματα της καθημερινότητας και μοιράστηκαν προσωπικές ιστορίες» καθώς έτρωγαν κρέας και ψάρι.

3 men invited a widow to sit with them when they saw her eating alone. Their Facebook post went viral by Gianluca Mezzofiore

ΔΗΜΟΦΙΛΗ