ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Νεκρός σε τροχαίο γνωστός ποδοσφαιριστής

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Νεκρός σε τροχαίο γνωστός ποδοσφαιριστής
Hurriet

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο προκάλεσε η τραγική είδηση του θανάτου του διεθνούς Τσέχου ποδοσφαιριστή της Αλάνιασπορ, Γιόζεφ Σούραλ, μετά από σοβαρό τροχαίο στην Τουρκία.

Η αποστολή της τουρκικής Αλάνιασπορ, ομάδα στην οποία αγωνίζεται και ο Γιώργος Τζαβέλλας, επέστρεφε μετά την εκτός έδρας αναμέτρησης με την Καϊσερίσπορ, όταν ένα από τα βαν που νοίκιασαν οι ποδοσφαιριστές ανετράπη από την πορεία του, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν κάποιοι από τους εννιά επιβαίνοντες.

Σε πιο σοβαρή κατάσταση από όλους ήταν ο Γιόζεφ Σουράλ. Ο Τσέχος μέσος εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο, αφού όπως διαπιστώθηκε είχε σπάσει τον αυχένα του, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.

Ο 28χρονος επιθετικός είχε πάρει μετεγγραφή στην τουρκική ομάδα τον περασμένο Ιανουάριο από την Σπάρτα Πράγας.

Την είδηση έκανε γνωστή η Αλάνιασπορ με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι στο μίνι βαν επέβαιναν επτά ποδοσφαιριστές της Αλάνια, μεταξύ των οποίων ο πρώην μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, Τζάλμα Κάμπος και ο Παπίς Σισέ, οι οποίοι δεν έχουν κάτι σοβαρό. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα στο βαν δεν βρίσκονταν ούτε ο Τζαβέλας, αλλά ούτε και ο Βιγιαφάνιες (πρώην παίκτης του Παναιτωλικού και του Παναθηναϊκού). Ο δεύτερος αγωνίστηκε βασικός στην αναμέτρηση με την Καϊσερίσπορ, σε αντίθεση με τον Έλληνα αμυντικό ο οποίος ήταν εκτός αποστολής.

Οι υπόλοιποι παίκτες και το προσωπικό της ομάδας επέστρεψαν με το λεωφορείο της ομάδας ή με δική τους πρωτοβουλία, ανέφερε το Anadolu, προσθέτοντας ότι ο οδηγός του λεωφορείου VIP κρατήθηκε μετά το δυστύχημα.

Κοιμήθηκαν οι οδηγοί;

Η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή έχει αρχίσει έρευνα για να διαπιστώσει τα αίτια της τραγωδίας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι ποδοσφαιριστές νοίκιασαν το μίνι βαν για να τους μεταφέρει από το Καϊσέρι όπου διεξήχθη ο αγώνας στην Αλάνια.

Πρόκειται για μία απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων. Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως το δυστύχημα σημειώθηκε μόλις πέντε χιλιόμετρα πριν φτάσουν στον προορισμό τους. Το βαν είχε μέσα δύο οδηγούς, αλλά όπως φαίνεται κοιμήθηκαν αμφότεροι. Για την ακρίβεια, ο "αναπληρωματικός" οδηγός είχε πέσει για ύπνο ώστε να ξεκουραστεί, ενώ εκείνος που οδηγούσε κοιμήθηκε στο τιμόνι.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβα από τον επικεφαλής της αστυνομίας, παρ΄όλο που υπήρχαν δύο οδηγοί στο όχημα, ήταν και οι δύο κοιμισμένοι. Η συντριβή συνέβη ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος», ανέφερε ο Καβούσογλου, διευκρινίζοντας ότι οι υπόλοιποι έξι παίκτες που τραυματίστηκαν στη συντριβή δεν έχουν κάτι σοβαρό.

Οι δύο οδηγοί νοσηλεύονται επίσης εκτός κινδύνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ