ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος στους κομμωτές: Μην κουτσομπολεύετε

Πάπας Φραγκίσκος στους κομμωτές: Μην κουτσομπολεύετε
AP Photo/Andrew Medichini

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει συχνά απευθύνει προειδοποιήσεις για το κουτσομπολιό μεταξύ φίλων και γειτόνων, τώρα, ωστόσο, λέει, ότι η ψιλοκουβεντούλα θα πρέπει να αποφεύγεται... και στα ινστιτούτα αισθητικής και τα κομμωτήρια.

Ο ποντίφικας προέτρεψε 230 Ιταλούς Καθολικούς κομμωτές, στυλίστες και αισθητικούς, που είχαν επισκεφθεί τη Ρώμη για προσκήνυμα, να «αποφεύγουν να υποκύπτουν στον πειρασμό του κουτσομπολιού που συνδέεται εύκολα με την εργασία σας».

Αντιθέτως, θα πρέπει να ασκούν το επάγγελμά τους «με χριστιανικό στυλ, να αντιμετωπίζουν τους πελάτες με ευγένεια και αβρότητα, να τους προσφέρουν μια καλή κουβέντα και ενθάρρυνση» υπογράμμισε ο Φραγκίσκος.

Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επισήμανε ότι προστάτης τους είναι ο Άγιος Μαρτίνος ντε Πόρες: ένας κουρέας του 16ου αιώνα που εντάχθηκε στο τάγμα των Δομινικανών στο Περού και πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του βοηθώντας τους φτωχούς και τους ασθενείς.

Τα κουρεία και τα κομμωτήρια στην Ιταλία παραμένουν κατά παράδοση κλειστά τις Δευτέρες, για αυτό ακριβώς κι η ομάδα αυτή των πιστών επέλεξε τη σημερινή ημέρα για να επισκεφθεί το Βατικανό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ