ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer στην Κύπρο: Στη «μέγγενη» ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αρχηγός της αστυνομίας

Serial killer στην Κύπρο: Στη «μέγγενη» ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αρχηγός της αστυνομίας
AP Photo/Petros Karadjias

Αναβρασμός επικρατεί τόσο στην κυβέρνηση της Κύπρου, όσο και την αστυνομία της χώρας λόγω της υπόθεσης του 35χρονου serial killer.

Όπως αναφέρει το offsite.com.cy, ο Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη που θα γίνει παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, και του αρχηγού της αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου. Βασικό θέμα θα είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζονταν τα περιστατικά εξαφάνισης προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού μέσου, οι δύο άνδρες ενδέχεται να θέσουν την παραίτηση τους στον κ. Αναστασιάδη.

Ο κ. Νικολάου προανήγγειλε τις κινήσεις του από χθες κιόλας. Με γραπτή του δήλωση σημείωσε πως την σημερινή συνάντηση την ζήτησε ο ίδιος και, παράλληλα, «άδειασε» και τον αρχηγό της αστυνομίας, σημειώνοντας πως δεν είχε ενημέρωση για τις καταγγελίες γύρω από τους χειρισμούς του σώματος.

Πληροφορίες του ίδιου μέσου αναφέρουν ότι μετά και την παραίτηση Ιωνά Νικολάου, θα πρέπει να θεωρείται μονόδρομος και η παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας.

Οι έρευνες

Παράλληλα, σήμερα αναμένονται εξελίξεις και στο μέτωπο των ερευνών καθώς θα γίνει προσπάθεια ανάσυρσης του αντικειμένου που εντοπίστηκε χθες από ρομποτική κάμερα στην Κόκκινη Λίμνη και το οποίο μοιάζει με βαλίτσα.

Υπενθυμίζεται ότι από το ίδιο σημείο έγινε η ανάσυρση της πρώτης βαλίτσας την Κυριακή του Πασχά, ενώ οι έρευνες και στις δύο λίμνες θα ενταθούν το Σάββατο με την κάθοδο στην Κύπρο του ειδικού μηχανήματος Sonar.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ