Νέα Ζηλανδία: Στους 51 οι νεκροί από τη σφαγή του Κράιστσερτς
Ένας Τούρκος πολίτης ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά τις φονικές επιθέσεις σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας στις 15 Μαρτίου υπέκυψε στα τραύματά του, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τους πυροβολισμούς στους 51.
«Δυστυχώς χάσαμε τον πολίτη μας Ζεκερίγια Τουγιάν, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στην αποτρόπαιη επίθεση στο Κράιστσερτς», έγραψε ο Τσαβούσογλου στο Twitter.
Ο αδελφός του Τουγιάν δήλωσε στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu πως ο Τουγιάν χειρουργήθηκε, αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον σώσουν.
«Χειρουργήθηκε σήμερα, δεν μπορούσαν να σταματήσουν την αιμορραγία και τον χάσαμε. Ήμασταν χαρούμενοι γιατί νομίζαμε ότι πήγαινε καλά, πάλευε για 50 μέρες», είπε ο Γιαχία Τουγιάν, σύμφωνα με το Anadolu.
Σε βάρος του Μπρέντον Τάραντ, 28 ετών, ενός λευκού ρατσιστή από την Αυστραλία, έχουν απαγγελθεί 50 κατηγορίες για φόνο στο χειρότερο επεισόδιο μαζικών πυροβολισμών στην Νέα Ζηλανδία σε καιρό ειρήνης.
Άλλοι 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής.
Ρύθμιση οφειλών: Τι αλλάζει στη διαπραγμάτευση με τους servicers - Τα πρόστιμα και το πλαφόν του 15%
04:00
«Ανάσα» για τις τιμές στα καύσιμα - Ποιοι κερδίζουν από τα νέα μέτρα
03:00
Ρεύμα: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές της ΔΕΗ στο «μπλε» και το «πράσινο» τιμολόγιο
02:00
Δακτύλιος: Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση - Πώς θα βγάλετε κάρτα εισόδου
01:00