ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer στην Κύπρο: Εντοπίστηκε πτώμα στη βαλίτσα που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη

Serial killer στην Κύπρο: Εντοπίστηκε πτώμα στη βαλίτσα που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη
AP Photo/Petros Karadjias

Πτώμα εντοπίστηκε στη βαλίτσα που ανέσυρε νωρίτερα σήμερα δύτης από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, όπου συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων του serial killer «Ορέστη»

Σύμφωνα με το offsite.com.cy, που επικαλείται τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, εντοπίστηκε ανθρώπινη σορός σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης.

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο.

Δύτης καταδύθηκε στην Κόκκινη Λίμνη σε σημεία που κατέγραψε το ειδικό Sonar και κατάφερε να ανασύρει την βαλίτσα. Στο σημείο, μετά την ανάσυρση, έφτασαν ιατροδικαστές.

Να σημειωθεί πως την Κυριακή του Πάσχα οι Αρχές είχαν καταφέρει να ανασύρουν ακόμη μία βαλίτσα, στην οποία βρέθηκε το πτώμα μίας γυναίκας. Σύμφωνα με τις ενδείξεις πρόκειται για την 36χρονη μητέρα από τη Ρουμανία, Λίβια Φλορεντία Μπουνέα. Αναμένονται, όμως, οι εξετάσεις για να ταυτοποιηθεί η ταυτότητα της σορού.

Σοκάρει ο serial killer

Την ίδια ώρα, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο 35χρονος καθ΄ομολογίαν και κατά συρροή δολοφόνος τις Αρχές, συγκλονίζει.

Προκλητικός και κυνικός ο serial killer της Κύπρου, σόκαρε ακόμα και τους αξιωματικούς της αστυνομίας που τον ανέκριναν.

«Εσείς να βρίσκετε πτώματα και εγώ θα σας λέω ποιες είναι». Αυτά ήταν τα λόγια του, σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News» στους αστυνομικούς, την ώρα που οι νεκροψίες αποκαλύπτουν ότι ο λοχαγός δολοφονούσε τα θύματά του ενίοτε και με κεφαλοκλείδωμα.

«Τη Μεγάλη Πέμπτη κι ενώ ο "Ορέστης" είχε μεταφερθεί στο δικαστήριο προκειμένου να ανανεωθεί η διαταγή κράτησής του, είδε να περνούν μπροστά του δύο ανακριτές. "Σκότωσα κι άλλες. Να πάτε να βρείτε πού είναι" τους είπε», αναφέρουν πηγές στην εφημερίδα.

Κατηγορούμενος και για βιασμό

Νέα στοιχεία για τη δράση του «Ορέστη» αποκαλύφθηκαν το Σάββατο στο δικαστήριο, όπου οδηγήθηκε ο 35χρονος για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του offsite.com.cy, ενώπιον των Αρχών υπάρχει καταγγελία από 19χρονη γυναίκα πως ο 35χρονος τη βίασε.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, στις αρχές του 2017 την πήρε με το αυτοκίνητο του για να τη φωτογραφίσει. Την μετέφερε σε άγνωστη περιοχή και τη βίασε στο αυτοκίνητο του ενώ - σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της 19χρονης - ο 35χρονος κατέγραψε σε βίντεο την πράξη του.

Η 19χρονη φέρεται να ομολόγησε τον βιασμό της τόσο σε φίλη της όσο και στην πρώην σύζυγο του 35χρονου. Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο δικαστήριο, ο Ορέστης γνώρισε το θύμα και συνομιλούσε μαζί του στο Badoo.

Ο ίδιος, πάντως, αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Στο δικαστήριο και πάλι

Εν τω μεταξύ, στο δικαστήριο οδηγήθηκε εκ νέου σήμερα ο 35χρονος λοχαγός Ν.Μ., ο κατά συρροή δολοφόνος της Κύπρου που ομολόγησε πως σκότωσε πέντε γυναίκες και δύο παιδιά.

Ο «Ορέστης» οδηγήθηκε στο δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Η κράτησή του ανανεώθηκε για άλλες οκτώ ημέρες.

Με βάση τη νομοθεσία, οι ανακριτές μπορούν να ανανεώσουν την κράτηση του υπόπτου μέχρι και τρεις μήνες -εάν κριθεί αναγκαίο- πριν προχωρήσουν στην καταχώρηση της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ