Συναγερμός στη Γαλλία: Ένοπλος κρατά ομήρους σε κατάστημα κοντά στην Τουλούζη
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομηρία στην περιοχή Μπλανιάκ κοντά στην Τουλούζη, όπου ένοπλος κρατά τέσσερις γυναίκες σε κατάστημα καπνικών ειδών και Τύπου. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο δράστης, απελευθέρωσε μία από τις ομήρους.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα ο δράστης φέρεται να απείλησε τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων RAID που έσπευσαν στο σημείο.
Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, ο ένοπλος είναι ένας 17χρονος, γνώριμος στις Αρχές, αφού είχε συλληφθεί στο παρελθόν, στις κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων.
Οι Αρχές εκτιμούν πως κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για απόπειρα ληστείας και δεν αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατικό, μεταδίδει η εφημερίδα La Dépêche, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές.
Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο ici.fr, ο ένοπλος πυροβόλησε στον αέρα και ζήτησε να πάει στο σημείο ένας διαπραγματευτής της αστυνομίας, πράγμα που έγινε αμέσως.
Το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι France 3 μετέδωσε ότι ο δράστης απείλησε επίσης ότι θα σκοτώσει έναν από τους ομήρους αν η αστυνομία δεν άρει τον αποκλεισμό της περιοχής.
"Μας ζήτησαν να κλείσουμε τις γρίλιες και να μείνουμε μέσα", είπε ένας καταστηματάρχης.
SPONSORED
Eurovision 2026: Πέρασε στον τελικό ο Akylas - Ενθουσίασε κοινό και επιτροπές
00:19
Λιβάνια Ποσειδωνίας, «πυξίδα» το Αμοργόραμα: Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του Αιγαίου
23:59
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: ΗΠΑ και Κίνα συμφωνούν κατά των τελών διέλευσης στα Στενά του Ορμούζ
23:48
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν θα μπορούσε να έχει απροσδόκητα θετική εξέλιξη για την παγκόσμια οικονομία
23:36