Εμπορικός πόλεμος: Υψηλότεροι δασμοί σε όλα τα εναπομείναντα κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή στον αντιπρόσωπο των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) να αρχίσει τη διαδικασία επιβολής υψηλότερων τελωνειακών δασμών σε όλα τα εναπομείναντα προϊόντα που εισάγει η χώρα του από την Κίνα, ανέφεραν οι υπηρεσίες του Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ σε ανακοίνωσή τους.
Η αξία των κινεζικών προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν υψηλότεροι δασμοί στο πλαίσιο των νέων τιμωρητικών μέτρων της Ουάσινγκτον ανέρχεται κατά προσέγγιση «σε 300 δισεκατομμύρια δολάρια».
Κατά την ίδια πηγή, οι λεπτομέρειες της διαδικασίας, η αναγγελία του μέτρου και η έναρξη της περιόδου δημόσιας διαβούλευσης όσον αφορά τους επιπλέον δασμούς, θα γνωστοποιηθούν σύντομα και περισσότερες λεπτομέρειες θα είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του USTR την ερχόμενη Δευτέρα (13/5).
SPONSORED
NN Hellas: Διήμερο IT Hackathon με έμφαση στην καινοτομία, την αξιοποίηση ΑΙ και την ενίσχυση του tech productivity
17:07
ΗΠΑ - Ιράν: Το «θολό» τοπίο των διαπραγματεύσεων, οι όροι για ειρήνη και οι απειλές Τραμπ - «Βουτιά» για το πετρέλαιο
17:05
Κρήτη: Έκκληση «για κοινωνική ηρεμία» από τον δικηγόρο του 54χρονου – Την Πέμπτη η κηδεία του 21χρονου
16:59
Η Netcompany επιταχύνει την ανάπτυξη λογισμικού για μεγάλους οργανισμούς έως και κατά 45% μέσω του νέου agentic ΑΙ framework
16:58