Τσελίκ: Ο Αναστασιάδης να θυμάται το 1974
Πηγή: (AP Photo/Burhan Ozbilici)

«Κόκκινο» χτυπούν οι τουρκικές απειλές απέναντι στην Κύπρο, με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος AKP να ισχυρίζεται πως είναι «καλό ο Αναστασιάδης να θυμάται το 1974 και να το κρατά φρέσκο στη μνήμη του».

Ο Ομέρ Τσελίκ σχολίασε με τα λόγια αυτά τη δήλωση του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, ότι οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο αποτελεί δεύτερη εισβολή στην Κύπρο.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, η δήλωση αυτή έγινε σε συνέντευξη Τύπου μετά από τη συνεδρία της εκτελεστικής επιτροπής του AKP.

«Εκεί το ερευνητικό πλοίο Μπάρμπαρος Χαϊρετίν Πασά και το πλοίο Πορθητής κάνουν δραστηριότητες και οι ναυτικές μας δυνάμεις τα προστατεύουν με ισχυρό τρόπο» είπε ο κ. Τσελίκ, και συμπλήρωσε:

«Εδώ η ελληνοκυπριακή και ελληνική πλευρά δεν είναι δυνατόν να έχουν αποτέλεσμα με τετελεσμένα ενάντια στην Τουρκία και υπογράφοντας συμφωνίες με χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία. Ο Αναστασιάδης ακόμη και αν το έχει αντιληφθεί λάθος, ένα πράγμα έχει διακριβώσει σωστά. Παρομοίασε την αποστολή του Μπαρμπαρός και του Πορθητή από την Τουρκία με την επιχείρηση του 1974 κατά την οποία προστατεύτηκαν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘τδβκ’. Ο ίδιος αποκαλεί αυτή την επιχείρηση ‘εισβολή’».

Ο Τούρκος αξιωματούχος σημείωσε δε, πως η Άγκυρα αποκαλεί τις δραστηριότητές της στην κυπριακή ΑΟΖ «επιχείρηση για την προστασία της ζωής, των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων».

«Είναι καλό για τον ίδιο τον Αναστασιάδη να θυμάται το 1974. Είναι καλό να το κρατεί φρέσκο στη μνήμη του. Επειδή στείλαμε τα πλοία εκεί φέρνει ο ίδιος στην επικαιρότητα το 1974, το τονίζω αυτό επειδή ο ίδιος το φέρνει στην επικαιρότητα» ανέφερε ο Τσελίκ.

Διαβάστε επίσης