ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Πρώτο με διαφορά το «Brexit Party» του Νάιτζελ Φάρατζ

Βρετανία: Πρώτο με διαφορά το «Brexit Party» του Νάιτζελ Φάρατζ
Danny Lawson/PA via AP

Το Συντηρητικό Κόμμα της Τερέζα Μέι έπεσε στην τέταρτη θέση σε μια δημοσκόπηση που καταγράφει την πρόθεση ψήφου ενόψει των ευρωεκλογών, πολύ πίσω σε ποσοστά από το «Brexit Party» του Νάιτζελ Φάρατζ, που εξασφαλίζει μεγαλύτερη στήριξη συνδυαστικά κι από τα δύο παραδοσιακά μεγάλα κόμματα της Βρετανίας.

Σύμφωνα με την έρευνα του Opinium για την εφημερίδα Observer, το νεοσυσταθέν κόμμα του Φάρατζ συγκεντρώνει ποσοστό 34% στην πρόθεση ψήφου λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές της 23ης Μαΐου.

Βάσει της δημοσκόπησης, οι Εργατικοί βρίσκονται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 21%, ενώ οι Συντηρητικοί καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση με 11%.

Οι φιλοευρωπαίοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, που τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για να ανατραπεί το Brexit, εξασφαλίζουν ποσοστό 12%, στην τρίτη θέση.

Τα ποσοστά του «Brexit Party» εμφανίζονται ενισχυμένα όσο πλησιάζουν οι κάλπες της 26η Μαΐου, με τους πολιτικούς αναλυτές να εκτιμουν ότι μία ενδεχόμενη νίκη του Φάρατζ στις ευρωεκλογές θα έχει συνέπειες πολύ σοβαρότερες εκείνες του Brexit, ενισχύοντας τον σκληρό δεξιό πυρήνα του Συντηρητικού Κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ