ΚΟΣΜΟΣ

Δέκα διαδηλωτές... βγήκαν στους δρόμους της Κολωνίας

Δέκα διαδηλωτές... βγήκαν στους δρόμους της Κολωνίας
Πλήθος κόσμου αποδοκίμασε έντονα τους περίπου δέκα διαδηλωτές Sascha Schuermann/Getty Images/Ideal Images

Μια διαδήλωση διαφορετική από κάθε άλλη που έχουμε συνηθίσει, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (06/01) στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην Κολωνία.

Ομάδα ακροδεξιών, αποτελούμενη από περίπου δέκα άτομα, διαδήλωσε στο κέντρο της πόλης διαμαρτυρόμενη για τη βία που ασκούν οι μετανάστες σε Γερμανούς πολίτες, έχοντας ως κεντρικό σύνθημα το «η βία των μεταναστών δεν μας αφήνει ασυγκίνητους».

Το τοπικό ακροδεξιό κόμμα, Pro NRW, ήλπιζε βέβαια σε μαζικότερη συμμετοχή, εντούτοις, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι διαδηλωτές ενδεχομένως να ήταν και λιγότεροι από δέκα. Αποδοκιμάστηκαν, δε, έντονα από περίπου 150 άτομα, που με συνθήματα όπως «έξω οι ναζί», προσπαθούσαν να καλύψουν τις ομιλίες που ακούγονταν από τα μεγάφωνα.

Η αντιπαράθεση, στην πλατεία που χωρίζει τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας, έγινε υπό τα βλέμματα αστυνομικών, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Το βράδυ της Τρίτης, περίπου 200 γυναίκες είχαν διαδηλώσει στο ίδιο σημείο, διαμαρτυρόμενες για τις επιθέσεις που δέχτηκαν πολλές συμπολίτισσές τους τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, οι οποίες αποδίδονται σε νεαρούς «αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ