ΚΟΣΜΟΣ

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε τουριστικό λεωφορείο στο Κάιρο

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε τουριστικό λεωφορείο στο Κάιρο
REUTERS/Asmaa Waguih

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε τουριστικό λεωφορείο σε ξενοδοχείο του Καΐρου, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγές των αρχών ασφαλείας, δεν αναφέρονται θάνατοι, ούτε τραυματισμοί προς το παρόν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, δυο ένοπλοι οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα άνοιξαν πυρ σε μια ομάδα τουριστών που εκείνη την ώρα επιβιβάζονταν σε λεωφορείο, μπροστά από το ξενοδοχείο τους σε δρόμο που οδηγεί στις Πυραμίδες.

Ένας ένοπλος συνελήφθη στο σημείο της επίθεσης ενώ οι αρχές ασφαλείας περικύκλωσαν τον δεύτερο ένοπλο, σε άλλη τοποθεσία του Καΐρου, σύμφωνα με πηγές.

Ανάμεσα στους τουρίστες ήταν και δύο Ισραηλινοί.

Ο τουρισμός αποτελεί την "βαριά βιομηχανία" της αιγυπτιακής οικονομίας, η οποία προσπαθεί να αναδυθεί μετά την πολιτική θύελλα που πυροδοτήθηκε από την "αραβική άνοιξη" που είχε ως αποτέλεσμα την τπώση του Χόσνι Μουμπάρακ, το 2011.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αμπντελ Φατάχ αλ Σίσι, έχει κηρύξει πόλεμο κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν την Αίγυπτο με επιθέσεις αυτοκτονίας και ένοπλες επιθέσεις.

Η "αδελφή" ομάδα του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο, είχε αναλάβει την ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους πάνω από την χερσόνησο του Σινά, στις 31 Οκτωβρίου, που οδήγησε στο θάνατο 224 ανθρώπους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ