Γιατί οι Ιταλοί βάζουν φωτιές στους αμπελώνες τους;
Απίστευτες είναι οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την Ιταλία, όπου αμπελουργοί έχουν τοποθετήσει πυρσούς με φωτιάστους αμπελώνες τους ώστε να σώσουν τη σοδειά τους από τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από το μηδέν την περασμένη εβδομάδα και οι αμπελουργοί έπρεπε να βρουν κάποιον τρόπο να σώσουν την περιουσία τους.
Προσπάθησαν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σταφύλια, αλλά με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους -9 βαθμούς Κελσίου δεν είχαν καμία άλλη επιλογή από το να τοποθετήσουν τους πυρσούς στα αμπέλια. Όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το -1, τα σταφύλια κινδυνεύουν να καταστραφούν.
Οι καλλιεργητές έφτιαξαν και ομάδες περιπολίας που είχαν αναλάβει να προσέχουν τα αμπέλια κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας και νύχτας για να μην πάρουν φωτιά.
Η εικονική αποτύπωση της προσπάθειάς τους είναι πραγματικά εντυπωσιακή.
Δυστύχημα στο Παγκράτι: Εξετάζεται παραβίαση παλλόμενου σηματοδότη - Τι έδειξε η έρευνα της Τροχαίας
11:49
Χανιά: Νεκρός εντοπίστηκε ο 22χρονος υπάλληλος ξενοδοχείου που αγνοούνταν
11:39
Τζόρτζια: Ένας νεκρός μετά από περιστατικό με τρενάκι σε λούνα παρκ - «Εκτινάχθηκε», λένε μάρτυρες
11:36
Ανοίγει «παράθυρο» για μικρές οικοδομικές εργασίες χωρίς άδεια - Πότε ισχύει το όριο των 25.000 ευρώ
11:24