Πυραυλική επίθεση κοντά στην αμερικάνικη πρεσβεία στη Βαγδάτη
Φωτογραφία Αρχείου - Πηγή: AP Photo

Ένας πύραυλος τύπου Katyusha εκτοξεύθηκε κατά της Πράσινης Ζώνης στο κέντρο της Βαγδάτης και κατέληξε σε μικρή απόσταση από την αμερικάνικη πρεσβεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρακινού στρατού.

Δεν υπάρχουν θύματα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή. 

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην ένταση που επικρατεί στην περιοχή το τελευταίο διάστημα και μετά την αποστολή από πλευράς ΗΠΑ δυνάμεων στο σημείο με στόχο, όπως έχει γίνει γνωστό, την αντιμετώπιση μίας πιθανής απειλής από πλευράς Ιράν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ιρακινού στρατού, ο πύραυλος έπεσε σε περιοχή που είναι λιγότερο από ένα μίλι μακριά από την αμερικάνικη πρεσβεία.

Ο ίδιος γνωστοποίησε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαλευκανθεί πλήρως το περιστατικό, ενώ ο πύραυλος θεωρείται πως εκτοξεύτηκε από την ανατολική Βαγδάτη.

Δεδομένης της αυξανόμενης έντασης με το Ιράν, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν εδώ και λίγες μεγάλο μέρος του διπλωματικού τους προσωπικού από την πρεσβεία της Βαγδάτης και από το προξενείο του Ερμπίλ, θεωρώντας ότι οι ένοπλες ιρακινές οργανώσεις , οι φιλικές προς το Ιράν, συνιστούν «άμεση» απειλή κατά του αμερικανικού προσωπικού.

Επειτα από πολλά χρόνια βίας και συγκρούσεων, μεταξύ άλλων και με τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, το Ιράκ εξακολουθεί να πλήττεται από αιματηρές επιθέσεις. Η τελευταία πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου στην Βαγδάτη, όπου οκτώ άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Διαβάστε επίσης