Πέθανε o Νίκι Λάουντα - Πένθος στη Formula 1
Ο Αυστριακός Νίκι Λάουντα, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής των αγώνων της Formula 1, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 70 ετών, όπως ενημέρωσε η οικογένειά του.
«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας Νίκι πέθανε ήσυχα, τη Δευτέρα 20ή Μαΐου 2019, με την οικογένειά του πλάι του», ανέφεραν οι οικείοι του θρυλικού πιλότου της F1 και αργότερα πολυσχιδούς επιχειρηματία σε ηλεκτρονικό μήνυμά τους που μεταδόθηκε από αυστριακά ΜΜΕ.
Το 1976, ο θρυλικός πιλότος της F1 πρωταγωνίστησε ένα τραγικό ατύχημα, με συνέπεια να υποστεί μεγάλη παραμόρφωση στο πρόσωπό του και να επιβαρυνθεί η υγεία του.
Στις αρχές του 2019, ο Νίκι Λάουντα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με γρίπη, μόλις λίγους μήνες μετά την εγχείρηση που είχε υποβληθεί στους πνεύμονες.
Ο θρυλικός πιλότος βρισκόταν διακοπές στην Ίμπιζα και από εκεί μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο στην Αυστρία.
Λίγες ώρες πριν γίνει γνωστός ο θάνατός του, φέρεται να είχε μεταφερθεί σε ειδική κλινική στην Ελβετία, για αιμοκάθαρση.
Ο Νίκι Λάουντα είχε υποβληθεί δύο φορές σε μεταμόσχευση νεφρού, το 1997 και το 2005.
ΕΕ: Πρόστιμο στην πλατφόρμα Χ για το «μπλε σήμα» και τις παραπλανητικές διαφημίσεις
14:39
Επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros Discovery έναντι 72 δισ. δολαρίων
14:37
Πούτιν: Η Ρωσία θα συνεχίσει να παραδίδει πετρέλαιο στην Ινδία παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ
14:31
Γερμανός ΥΠΕΞ προς ΗΠΑ: Το Βερολίνο δεν έχει ανάγκη «συμβουλές από το εξωτερικό»
14:26