ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοφανής συμφωνία αστυνομίας – φυγά: Θα παραδοθεί μετά από 15.000 likes στο Facebook

Πρωτοφανής συμφωνία αστυνομίας – φυγά: Θα παραδοθεί μετά από 15.000 likes στο Facebook
City of Torrington Police Department/Facebook

Αστυνομικό τμήμα του Κονέκτικατ έκανε μία πρωτοφανή συμφωνία με έναν φυγά, για τον οποίον εκκρεμούν αρκετά εντάλματα σύλληψης. Ο άνδρας υποσχέθηκε ότι θα παραδοθεί στις Αρχές σε περίπτωση που η ανάρτηση της αστυνομίας στο Facebook με τη φωτογραφία του λάβει… 15.000 likes.

Για τον 29χρονο Jose Simms εκκρεμούν συνολικά επτά εντάλματα για κατηγορίες όπως η διατάραξη ειρήνης και η έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Το αστυνομικό τμήμα του Τόρινγκτον ανήρτησε στο Facebook μία φωτογραφία του φυγά για να βοηθήσουν οι πολίτες στον εντοπισμό του. Αυτός που επικοινώνησε τελικώς, όμως, ήταν ο ίδιος ο 29χρονος.

Αρχικά ζήτησε το post να συγκεντρώσει 20.000 likes για να παραδοθεί, ο αστυνομικός που του μίλησε, όμως, τον έπεισε να συμφωνήσει στα 15.000.

«Θα είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να γίνει», είπε ο υπαστυνόμος, ο οποίος διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία. Βέβαια τόνισε πως όποιος γνωρίζει πού βρίσκεται ο 29χρονος καλό θα ήταν να το πει ώστε να τελειώσει το σασπένς.

Η συμφωνία έχει προκαλέσει αντιδράσεις από άτομα που κατηγορούν την αστυνομία για ανήθικες τακτικές.

Η Maki Haberfeld, μία ειδικός σε θέματα αστυνομικής ηθικής που διδάσκει στο John Jay College, τόνισε πως ο Simms χρησιμοποιεί τα social media για να χειραγωγήσει τόσο την αστυνομία όσα και τα μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, επέκρινε τη στάση των Αρχών ασφαλείας, σημειώνοντας πως η όλη υπόθεση μετατρέπεται σε φάρσα.

Το Associated Press κατάφερε να επικοινωνήσει με τον φυγά στο Facebook. Ο 29χρονος δήλωσε πως θα τηρήσει τη συμφωνία αν συγκεντρωθούν τα likes.

«Ήθελα να τους δώσω κάποιο κίνητρο για όλη την σκληρή δουλειά που έχουν κάνει για να με πιάσουν», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ