ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονίζει η φωτογραφία από τη «ζώνη του θανάτου» στο Έβερεστ

Συγκλονίζει η φωτογραφία από τη «ζώνη του θανάτου» στο Έβερεστ
AP Photo

Δύο ορειβάτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Όρος Έβερεστ, όπου έχουν δημιουργηθεί τεράστιες ουρές ατόμων που περιμένουν για να φτάσουν στην κορυφή του υψηλότερου βουνού στον κόσμο.

Η Ινδή ορειβάτης, Anjali Kulkarni, έχασε τη ζωή της καθώς κατέβαινε από την κορυφή του βουνού την Τετάρτη, όπως γνωστοποίησε ο γιος της Shantanu Kulkarni, μιλώντας στο CNNi. Είχε «κολλήσει» στο «μποτιλιάρισμα» που είχε σημειωθεί σε ύψος 8.000 μέτρων.

Ο Αμερικανός ορειβάτης Donald Lynn Cash έχασε, επίσης, τη ζωή του, αφότου λιποθύμησε λόγω του υψομέτρου.

«Το τελευταίο μήνυμα που μου έστειλε ήταν ‘’Νιώθω τόσο ευλογημένος που είμαι στο βουνό για το οποίο διάβαζα επί 40 χρόνια’’», σημείωσε ο γιος του Αμερικανού ορειβάτη για τον θάνατο του πατέρα του.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι απίστευτη, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που ανήρτησε στο Instagram ο Nirmal Purja, ακόμη ένα άτομο που κάνει το παράτολμο ταξίδι.

everest

Πηγή: nimsdai/Instagram

Η φωτογραφία δείχνει μία «λαοθάλασσα» που προσπαθεί να φτάσει στην κορυφή. Στην ανάρτησή του αναφέρει πως πρέπει να είναι περίπου 320 οι άνθρωποι που περιμένουν στην ουρά, σε μία περιοχή η οποία είναι γνωστή ως «ζώνη του θανάτου».

Η κορυφή του Έβερεστ βρίσκεται σε υψόμετρο 8,848 μέτρων, κάτι που κάνει τις συνθήκες ιδιαιτέρως δύσκολες. Οι ορειβάτες μπορούν να αντέξουν μόνο μερικά λεπτά σε τέτοια υψόμετρα και πρέπει να έχουν μαζί τους φιάλες οξυγόνου σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η λήψη του.

https://www.instagram.com/p/BxyzheEj2Hs

Everest traffic jam creates lethal conditions for climbers, by By Julia Hollingsworth, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ