Μπορεί ένα κομμωτήριο να είναι ταυτόχρονα και χώρος τέχνης και πολιτισμού; Στο Λονδίνο, η απάντηση είναι ναι.

Στο κομμωτήριο DKUK, στο νότιο Λονδίνο, οι πελάτες αντί για τη δική τους αντανάκλαση στον καθρέφτη κοιτούν έργα τέχνης, σ' έναν χώρο που καταφέρνει να συνδυάσει την επιχειρηματική δραστηριότητα με την κουλτούρα, την εκπαίδευση και την τέχνη. 

Σχεδιασμένο από το Sam Jacob Studio, το κομμωτήριο βρίσκεται ανάμεσα σε μια σειρά καταστημάτων σε κεντρική οδό του Πέκαμ στο Λονδίνο και είναι χωρισμένο σε δύο ισομεγέθη τμήματα, σύμφωνα με το Dezzen.

Το πρώτο, στο οποίο εργάζονται οι κομμωτές, είναι λιτό και έχει απλά, μαύρα δάπεδα και λευκούς τοίχους. Οι καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί από διάφορα έργα τέχνης, τα οποία οι πελάτες μπορούν να κοιτάζουν, ενώ απολαμβάνουν ένα κούρεμα ή ένα χτένισμα.

Στο πίσω μέρος του καταστήματος μία μεγάλη κίτρινη κατασκευή διαθέτει ενσωματωμένα γραφεία, στα οποία το προσωπικό μπορεί να καθίσει και να εργαστεί, καθώς και ανοιχτά ράφια.

Στον ίδιο χώρο εμφανίζεται μία διάφανη καμπίνα, η οποία με το πάτημα ενός διακόπτη γίνεται καθρέφτης και επιτρέπει στους πελάτες να δουν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο κεντρικός χώρος χρησιμεύει επίσης ως γκαλερί και το τρέχον διάστημα φιλοξενεί έκθεση με τίτλο Museum Show, την οποία επιμελήθηκε ο αρχιτέκτονας Σαμ Γιάκομπ καλώντας δημιουργούς να φανταστούν εκ νέου πώς είναι ένα Μουσείο.

Το υπόγειο του καταστήματος είναι ταυτόχρονα χώρος φιλοξενίας καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και ακαδημία κομμωτικής.

Διαβάστε επίσης