ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Ισοβίτης ζήτησε για δικηγόρο του έναν... βαρυποινίτη

Κύπρος: Ισοβίτης ζήτησε για δικηγόρο του έναν... βαρυποινίτη
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Petros Karadjias

Έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου άσκησε ισοβίτης των κεντρικών φυλακών της χώρας, ζητώντας για συνήγορο υπεράσπισης έναν συγκεκριμένο βαρυποινίτη κρατούμενο.

Συγκεκριμένα, ο ισοβίτης κάλεσε το πρωτόδικο Δικαστήριο να δικάσει την υπόθεση χωρίς αναβολές -καθώς εκκρεμεί εναντίον του υπόθεση- να του παραδοθεί όλο το υλικό της εν λόγω υπόθεσης και να του επιτραπεί να τον υπερασπιστεί συγκεκριμένος βαρυποινίτης των κεντρικών φυλακών.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου, το υλικό της υπόθεσης παραδόθηκε στον ισοβίτη, ωστόσο θεωρεί ότι υπάρχει περαιτέρω υλικό για να του δοθεί.

Όσον αφορά, στο αίτημα του για να εκδικαστεί η υπόθεση του χωρίς αναβολές, το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έχει τη δυνατότητα να διατάξει το πρωτόδικο για το πώς θα χειριστεί την υπόθεση, σύμφωνα με το Offsite.

Σχετικά με το αίτημα του να τον υπερασπιστεί ο βαρυποινίτης, αυτό δεν μπορεί να εγκριθεί, καθώς σύμφωνα με το νόμο ένας κατηγορούμενος δικαιούται ή να χειριστεί την υπόθεση του ο ίδιος, ή να διορίσει έναν εγγεγραμμένο δικηγόρο.

Τέλος, όπως αναφέρει η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, «θεωρούμε την έφεση αυτή ως άνευ αντικειμένου και εν πάση περιπτώσει ως εκδήλως αβάσιμη και την απορρίπτουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ