ΚΟΣΜΟΣ

Το μικρότερο μωρό που έχει επιβιώσει: H Saybie γεννήθηκε μόλις 245 γραμμάρια

Το μικρότερο μωρό που έχει επιβιώσει: H Saybie γεννήθηκε μόλις 245 γραμμάρια

Η Saybie ήρθε στον κόσμο υπό δύσκολες συνθήκες. Γεννήθηκε ζυγίζοντας 245 γραμμάρια, κατάφερε, όμως, να επιβιώσει και θεωρείται σήμερα το πιο μικρό μωρό που τα έχει καταφέρει.

Η μικρή γεννήθηκε την 23η εβδομάδα της κύησης. Μετά από πέντε μήνες στην θερμοκοιτίδα, έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ζυγίζοντας 2 κιλά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, η Saybie είναι το μωρό με το μικρότερο καταγεγραμμένο βάρος που έχει καταφέρει να επιβιώσει, αναφέρει η Guardian.

Ο γιατρός Edward Bell, καθηγητής παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Άιοβα τόνισε πως η μικρή ζύγιζε λιγότερο από κάθε άλλο μωρό που έχει καταγραφεί στο μητρώο «Μικροσκοπικών Μωρών» που διατηρεί το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Όπως εξήγησε ο Bell, στο μητρώο υπάρχουν μόνο μωρά που έχουν εξεταστεί από γιατρούς, ενώ δεν απέκλεισε πως μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις που δεν είναι καταγεγραμμένες.

Η μητέρα, περιγράφοντας τη γέννα, έκανε λόγο για την πιο τρομακτική στιγμή της ζωής της. Όπως τόνισε, πήγε στο νοσοκομείο όπου την ενημέρωσαν πως είχε προεκλαμψία και υψηλή πίεση και έπρεπε να γεννήσει άμεσα.

Δεν πίστευε ότι το μωρό της θα καταφέρει να επιβιώσει, ενώ οι γιατροί είχαν πει στον πατέρα πως έχει περίπου μία ώρα να αποχαιρετήσει τη μικρή πριν πεθάνει.

Η Saybie, όμως, νίκησε τις πιθανότητες και κατάφερε να επιζήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ