ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Η δραστηριότητά μας στην Α. Μεσόγειο είναι νόμιμη και θα τη συνεχίσουμε

Τουρκία: Η δραστηριότητά μας στην Α. Μεσόγειο είναι νόμιμη και θα τη συνεχίσουμε
Presidential Press Service via AP, Pool

Τη θέση ότι δεν θα δεχθεί τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και την άποψη ότι οι ενέργειές της στα θέματα της ΑΟΖ είναι απολύτως νόμιμες, επαναλαμβάνει η τουρκική κυβέρνηση μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε μετά τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητα της Τουρκιάς να υπερασπιστεί τα δικαιώματά και τα συμφέροντα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, και των Τουρκοκυπρίων. Στην περιοχή πρέπει να αποφευχθούν προβοκατόρικες ενέργειες και ανεύθυνες δηλώσεις Η Τουρκία θα συνεχίσει τη δραστηριότητα της στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο . Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα», αναφέρει η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας.

Παράλληλα, ο κ. Ερντογάν σημείωσε ότι η χώρα του σαμποτάρεται όταν κάνει βήματα ανεξαρτητοποίησης. «Όσο πήραμε αποφάσεις για την επιβίωση μας, όσο κάνουμε βήματα γεμάτα με θάρρος, για να προστατέψουμε τα εθνικά συμφέροντα μας, στο Ιράκ, στη Συρία, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, τόσο θα συνεχιστούν αυτές οι προσπάθειες εναντίον μας. Αυτή είναι η περίοδος που οι συνομιλητές μας θα συνηθίσουν, θα χωνέψουν και θα αποδεχθούν την ισχυρή και μεγάλη Τουρκία», είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ