Αίγυπτος: Οκτώ αστυνομικοί νεκροί από την επίθεση ενόπλων στο Σινά
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Islamic State Group in Sinai, via AP

Οκτώ Αιγύπτιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον σημείου ελέγχου στο βόρειο Σινά, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας αντιμετωπίζουν εδώ και πολλά χρόνια ένα τοπικό παρακλάδι του ISIS.

Η επίθεση, που είχε στόχο ένα σημείο ελέγχου δυτικά του αλ Αρίς, πρωτεύουσας του βόρειου Σινά, «άφησε πίσω της οκτώ μάρτυρες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου.

Πέντε «τρομοκρατικά στοιχεία» σκοτώθηκαν και κάποια ακόμη διέφυγαν, πρόσθεσε το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας παρακολουθούν «τις κινήσεις τους».

Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης τρία μέλη παραστρατιωτικής οργάνωση που βρίσκεται υπό την αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών.

Την ευθύνη για την επίθεση στην έναρξη της μουσουλμανικής γιορτής του Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος της νηστείας του Ραμαζανιού, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, στόχος των δραστών ήταν ένα φυλάκιο της αστυνομίας στα δυτικά του Αλ Αρίς, της πρωτεύουσας του βόρειου Σινά.

Πέντε τρομοκράτες σκοτώθηκαν επίσης, ενώ ορισμένοι άλλοι διέφυγαν και καταζητούνται.

Σύμφωνα με μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, οι δύο από τους πέντε δράστες κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους δυο θωρακισμένα άρματα της αστυνομίας προτού εξουδετερωθούν – ο ένας από τα πυρά ενός στρατιωτικού αεροσκάφους και ο άλλος από τις δυνάμεις ασφαλείας στο έδαφος.

Στην ανακοίνωσή του, που μεταδόθηκε από το προπαγανδιστικό όργανό του, το πρακτορείο Amaq, το Ισλαμικό Κράτος κάνει λόγο για «δύο ταυτόχρονες επιθέσεις» στο Αλ Αρίς και σε έναν άλλο τομέα, κοντά στην πόλη αυτήν.

 

 

Διαβάστε επίσης