ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφάνιση Μαντλίν: Η εξέλιξη που αναπτερώνει τις ελπίδες της οικογένειάς της

Εξαφάνιση Μαντλίν: Η εξέλιξη που αναπτερώνει τις ελπίδες της οικογένειάς της
AP Photo/Armando Franca

Οι βρετανικές Αρχές έδωσαν 300.000 λίρες για να συνεχιστούν έναν ακόμη χρόνο οι έρευνες της Σκότλαντ Γιαρντ σχετικά με την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν

Η έρευνα της μητροπολιτικής αστυνομίας ονομάζεται «Operation Grange» και έχει κοστίσει 11,75 εκ. λίρες σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας.

Η χρηματοδότηση σημαίνει ότι η επιχείρηση θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020.

Πού βρισκόταν όταν εξαφανίστηκε

Υπενθυμίζεται ότι μια νέα τροπή «πήρε» η υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν, σχετικά με την τοποθεσία από την οποία φέρεται να απήχθη.

Αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες από την αρχή της υπόθεσης αποκάλυψε πως πιθανώς η Μαντλίν Μακάν να μην απήχθη από το δωμάτιό της -όπως πιστευόταν ως τώρα-, αλλά από τον δρόμο.

Ο Jim Gable υποστηρίζει το ενδεχόμενο η μικρή να περιφερόταν στον δρόμο λίγο πριν την αρπάξει κάποιος.

«Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι πως η Μαντλίν αγνοείται. Είτε κάποιος την πήρε από το δωμάτιό της, είτε περιφερόταν στον δρόμο και κάποιος άγνωστος την έβλαψε» αναφέρει ο Gable σύμφωνα με τη The Sun.

Κοντινό πρόσωπο της οικογενείας, ωστόσο, αναφέρει πως πρόκειται για ένα «γελοίο ενδεχόμενο καθώς υπήρχαν πολύ βαριά παντζούρια που προφανώς ένα μικροσκοπικό παιδί δεν μπορούσε να ανοίξει».

«Θέμα χρόνου να ομολογήσει ο απαγωγέας της»

Ο ίδιος ο αστυνομικός αποκάλυψε λίγο καιρό πριν πως «είτε ο απαγωγέας της, είτε συνεργός του, κάποια στιγμή, για όση ζωή μου απομένει, θα ομολογήσουν».

Ο Βρετανός ντετέκτιβ εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητά του πως την ίδια ακριβώς στιγμή οι αστυνομικοί θα ξετυλίξουν το κουβάρι της μυστηριώδους υπόθεσης.

«Πιστεύω ειλικρινά πως είτε μία προτροπή στη συνείδηση κάποιου, είτε η προχωρημένη τεχνολογία κάποια στιγμή -σε όση ζωή μου απομένει- θα μας οδηγήσουν στο να ανακαλύψουμε τι πραγματικά συνέβη στη Μαντλίν. Το πιστεύω ειλικρινά. Είτε αυτό έχει να κάνει με τον εντοπισμό ή την ομολογία του απαγωγέα, είτε με κάποιον που είδε κάτι εκείνο το βράδυ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Gamble σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror.

«Κάποιος σίγουρα έχει υποπτευθεί κάτι, αλλά για δικούς του λόγους το έχει κρατήσει για τον εαυτό του. Όσο περνάει ο καιρός όμως, οι σχέσεις αλλάζουν. Το ίδιο και οι άνθρωποι που έχουν κάνει άσχημα πράγματα, καθώς μπορεί να βιώσουν κάτι που θα τους αλλάξει όλη τους τη ζωή και θα θέλουν πλέον να πουν την αλήθεια».

Οι 13 ύποπτοι που δεν βρέθηκαν ποτέ

Έχουν περάσει 12 χρόνια από την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν από πορτογαλικό θέρετρο της Praia da Luz οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν 13 πρόσωπα που μπορεί να έχουν στοιχεία για την εξαφάνιση της και τα οποία έχουν... εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Από το 2007, όταν και χάθηκαν τα ίχνη του παιδιού, οι γονείς της δεν έχουν πάψει στιγμή να ψάχνουν την αλήθεια. Αν και κατά καιρούς εξετάστηκαν πολλά σενάρια και μαρτυρίες, ωστόσο μέχρι και σήμερα κανείς δεν ξέρει τι απέγινε το μικρό κοριτσάκι.

Μάλιστα, αρκετές θεωρίες επανήλθαν στο προσκήνιο μετά την προβολή ντοκιμαντέρ του Netflix που εξετάζει το χρονικό της εξαφάνισης της.

Σύμφωνα με τη Mirror, η αστυνομία της Βρετανίας αναζητά 13 υπόπτους, οι οποίοι μπορεί να έχουν κάποια σχέση με την εξαφάνιση.

Λίγο πριν εξαφανιστεί η μικρή Μαντλίν, μάρτυρες είχαν παρατηρήσει στην περιοχή δύο άνδρες που όπως ισχυρίζονταν έκαναν έρανο. Ο ένας, ηλικίας γύρω στα 40 με 45, είχε χτυπήσει και την πόρτα στο διαμέρισμα της οικογένειας στο θέρετρο.

Επίσης, ένας «βρώμικος» άνδρας με περίεργη εμφάνιση εθεάθη να τριγυρνά πολύ κοντά στο διαμέρισμα της οικογένειας.

Ακόμη ένα άτομο, που είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε πέντε ανήλικα κορίτσια στην ίδια περιοχή, όπου χάθηκε η Μαντλίν, εξακολουθεί να διαφεύγει από την αστυνομία. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό ο συγκεκριμένος στόχευε σπίτια Βρετανών.

Κανείς δεν έχει εντοπίσει και τον άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με την μαρτυρία οικογενειακής φίλης των Μακάν, το βράδυ που εξαφανίστηκε η Μαντλίν, εθεάθη να κουβαλά ένα κοριτσάκι στην αγκαλιά του λίγα μέτρα μακριά από το δωμάτιο, αναφέρει η Mirror.

Η αστυνομία αναζητά επίσης και ύποπτο, ο οποίος παρακολουθούσε το διαμέρισμα της Μαντλίν την ημέρα της εξαφάνισης και ο οποίος, σύμφωνα με Βρετανίδα μάρτυρα ήταν «πολύ άσχημος».

Επίσης, μαρτυρία ανέφερε ότι δύο ξανθοί άνδρες παρατηρούσαν από μία ταράτσα την ημέρα της εξαφάνισης το εστιατόριο, όπου έτρωγαν οι γονείς της μικρής.

Ένας καταστηματάρχης ανέφερε ότι παρατήρησε ένα περίεργο ζευγάρι που κρατούσε ένα παιδάκι λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Yπάρχει και μία άλλη μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία μία γυναίκα που έμοιαζε πολύ με την... Βικτώρια Μπέκαμ και η οποία εθεάθη στην παραλία της Βαρκελώνης και φέρεται να ρωτούσε ένα ζευγάρι Βρετανών λουόμενων εάν είχαν δει την κόρη της. Η συγκεκριμένη γυναίκα δεν βρέθηκε ποτέ.

Δύο μαρτυρίες έκαναν λόγο για ένα άτομο, ο οποίος κυκλοφορούσε μέσα στο θέρετρο την ημέρα της εξαφάνισης. Ούτε ο συγκεκριμένος δεν έχει βρεθεί.

Τέλος, υπάρχει και η μαρτυρία για έναν άνδρα, ο οποίος φορώντας μία χειρουργική μάσκα εισέβαλε στο σπίτι ενός ζευγαριού Βρετανών στην περιοχή και παρενόχλησε το ανήλικο παιδί τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ