ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στο Ντάλας: Γερανός έπεσε σε πολυκατοικία - Ένας νεκρός και έξι τραυματίες

Τρόμος στο Ντάλας: Γερανός έπεσε σε πολυκατοικία - Ένας νεκρός και έξι τραυματίες
Twitter/ @CBSDFW

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν την Κυριακή (9/6) στη συνοικία Ντιπ Έλουμ στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν ένας μεγάλος γερανός οικοδομής κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο, πέφτοντας πάνω σε πολυκατοικία.

Το αποτέλεσμα της συντριβής του γερανού στο οικοδομικό συγκρότημα ήταν ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλοι έξι να τραυματιστούν σοβαρά.

Ο ψηλός γερανός προκάλεσε ζημιές σε πέντε ορόφους του κτηρίου, καθώς και στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στο εξωτερικό του.

Το δυστύχημα συνέβη περίπου στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα). Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το πρόσωπο που έχασε τη ζωή του ήταν μια γυναίκα.

Σύμφωνα με το CNNi, το δυστύχημα πιθανόν οφειλόταν στους ισχυρούς ανέμους, καθώς την πόλη πλήττει θύελλα.

Μια αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι ο γερανός έπεσε πάνω στην πολυκατοικία διαπερνώντας ορόφους «όπως ένα καυτό μαχαίρι κόβει το βούτυρο».

Δείτε στο ερασιτεχνικό βίντεο που ακολουθεί, τη στιγμή της κατάρρευσης.

Αν και η αιτία του δυστυχήματος επισήμως δεν έχει προσδιοριστεί, ο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος του Ντάλας Τζέισον Έβανς είπε πως υπάρχει «ισχυρή πιθανότητα πως ναι, ο άνεμος έπαιξε ρόλο» στην κατάρρευση του γερανού που ήταν τοποθετημένος σε κοντινό εργοτάξιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ