Συναγερμός σήμανε στη Νέα Υόρκη καθώς ελικόπτερο συνετρίβη σε κτήριο στο κέντρο του Μανχάταν.

Ειδικότερα, το ελικόπτερο έπεσε στην ταράτσα κτηρίου στην 7η Λεωφόρο, όπως επιβεβαιώσαν οι Αρχές. Όπως μετέδωσε το CNNi, ο πιλότος του αεροσκάφους σκοτώθηκε, ενώ κατά τον κυβερνήτη της Νέα Υόρκης, δεν υπάρχουν τραυματίες. 

Ο  Άντριου Κουόμο, που έφτασε στο σημείο του δυστυχήματος, είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και ότι κατά τα φαινόμενα το ελικόπτερο επιχείρησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στη στέγη. 

«Οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο κτήριο είπαν ότι το αισθάνθηκαν να τρέμει», σημείωσε ο κυβερνήτης.

Πυροσβέστες με οχήματα έχουν σπεύσει στο σημείο, ενώ το περιστατικό εκτυλίχθηκε εν μέσω βροχερού καιρού.

Σύμφωνα με το CNBC, πρόκειται για ένα κτήριο 54 ορόφων, το Axa Equitable Center, όπου στεγάζονται γραφεία της BNP Paribas, της Citibank και της δικηγορικής εταιρείας Willkie Farr & Gallagher.

Όλοι οι όροφοι εκκενώθηκαν. 

Όπως φαίνεται σε εικόνες που έχουν καταγράψει χρήστες στο Twitter, από την ταράτσα βγαίνουν καπνοί. Σύντομα, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και παρακολουθεί τις εξελίξεις. 

Να σημειωθεί ότι ο Πύργος Τραμπ στη Νέα Υόρκη βρίσκεται σε απόσταση λίγων τετραγώνων από το σημείο του δυστυχήματος.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο 50χρονος Μέλβιν Ντάγκλας που πουλούσε ομπρέλες στον δρόμο, είπε ότι άκουσε μια «βροντή» όταν κατέπεσε το ελικόπτερο στη στέγη. «Δεν το είδα, αλλά το ένιωσα. Καπνός υψωνόταν από την κορυφή του κτηρίου», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης