ΚΟΣΜΟΣ

Με δάκρυα στα μάτια αφέθηκε ελεύθερος ο Γκολουνόφ - Θα συνεχίσει τη δημοσιογραφική έρευνα

Με δάκρυα στα μάτια αφέθηκε ελεύθερος ο Γκολουνόφ - Θα συνεχίσει τη δημοσιογραφική έρευνα
AP Images

Με δάκρυα στα μάτια ο Ρώσος δημοσιογράφος Ιβάν Γκολουνόφ ευχαρίστησε απόψε τους δεκάδες συναδέλφους του και όσους τον υποστήριξαν στην περιπέτειά του, μετά την απελευθέρωσή του από τις ρωσικές αρχές και την απαλλαγή του από την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας αυτής της εντυπωσιακής και σπάνιας στροφής του, ο 36χρονος δημοσιογράφος, ο οποίος βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό από το περασμένο Σάββατο, οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα. Εκεί του γνωστοποιήθηκε ότι τερματίζεται η δίωξη σε βάρος του και του αφαιρέθηκε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που φορούσε.

Εμφανώς συγκινημένος κατά την έξοδό του από το αστυνομικό τμήμα ο Γκολουνόφ ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν και τους υποστηρικτές του που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του. «Δυσκολεύομαι ακόμη να καταλάβω τι μου συνέβη. Ελπίζω ότι η έρευνα θα συνεχιστεί και ότι κανείς δεν θα ξαναβρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση», σχολίασε. «Ένα τεράστιο ευχαριστώ για την υποστήριξή σας», πρόσθεσε, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο δημοσιογράφος του ενημερωτικού ιστότοπου Meduza διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει το ερευνητικό έργο του, χάρη στο οποίο έγινε γνωστός, είτε αφορά τη διαφθορά της ελίτ είτε τις καταχρήσεις εταιρειών που ασχολούνται με μικροπιστώσεις ή ακόμη και τη μαφία των νεκροταφείων.

«Η εξουσία άκουσε την κοινωνία» χαιρέτισε από την πλευρά του ο ιστότοπος Meduza, που δεσμεύτηκε ότι θα συνείσει τις έρευνες για να εντοπίσει ποιος ευθύνεται για την ενορχηστρωμένη «επιχείρηση» σε βάρος του Γκολουνόφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ