ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στον 103ο όροφο ουρανοξύστη: Το γυάλινο δάπεδο άρχισε να θρυμματίζεται μπροστά στα μάτια τους

Τρόμος στον 103ο όροφο ουρανοξύστη: Το γυάλινο δάπεδο άρχισε να θρυμματίζεται μπροστά στα μάτια τους

Ανέβηκαν στο τελευταίο πάτωμα του ουρανοξύστη Willis Tower του Σικάγο για λίγη… έκρηξη αδρεναλίνης, ωστόσο, η συγκυρία τούς επιφύλασσε κάτι πολύ πιο τρομακτικό.

Οι επισκέπτες καρδιοχτύπησαν όταν είδαν το προστατευτικό γυαλί στον 103ο όροφο να θρυμματίζεται μπροστά στα μάτια τους.

Ένας από τους επισκέπτες, ο Jesus Pintado κατέγραψε την ανατριχιαστική στιγμή σε βίντεο.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του κτηρίου, αυτό που έσπασε ήταν το προστατευτικό στρώμα το οποίο καλύπτει το πραγματικό γυαλί. Διευκρίνισαν δε, πως κανείς δεν εκτέθηκε σε πραγματικό κίνδυνο ακριβώς γιατί «το συγκεκριμένο προστατευτικό τμήμα έκανε αυτό που είχε σχεδιαστεί να κάνει». Ωστόσο, αυτό δεν σήμαινε πως οι επισκέπτες δεν πανικοβλήθηκαν. «Ήταν μία γυναίκα με δύο παιδιά και φαινόταν πολύ χλωμή και τρομαγμένη καθώς το γυάλινο πάτωμα είχε μόλις θρυμματιστεί», είπε ένας από τους επισκέπτες σε τοπικό κανάλι.

Η γυάλινη προεξοχή είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να συγκρατεί βάρος άνω των 5 τόνων και να αποτρέπει τη φθορά του χρόνου και των επισκεπτών.

Ο συγκεκριμένος ουρανοξύστης προσελκύει περίπου 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως. Και το 2014, άλλο ένα ανάλογο περιστατικό, με το ράγισμα και πάλι του γυάλινου δαπέδου, προκάλεσε πανικό στους τουρίστες.

Και σε εκείνη την περίπτωση, πάντως, κανείς δεν κινδύνευσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ