ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Οδύνη στην πορεία για 10χρονο αγοράκι που το σκότωσε ασυνείδητος οδηγός

Γαλλία: Οδύνη στην πορεία για 10χρονο αγοράκι που το σκότωσε ασυνείδητος οδηγός
YouTuben video

Τουλάχιστον 1000 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στη Λοριάν της δυτικής Γαλλίας, για να τιμήσουν τη μνήμη ενός αγοριού 10 ετών που σκοτώθηκε την Κυριακή όταν το χτύπησε ασυνείδητος οδηγός.

Το θύμα θα ταφεί στην Τουρκία, απ’ όπου κατάγεται η οικογένειά του.

Ο ξάδελφός του, ηλικίας 7 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά στο δυστύχημα, και η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη.

Σε κλίμα οδύνης, υπό άκρα σιγή, η πορεία κινήθηκε στους δρόμους του λιμανιού της Λοριάν, με πολλά παιδιά να ηγούνται του πλήθους, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Με τη συνοδεία της αστυνομίας, πέρασε από τη λεωφορειολωρίδα, όπου κινείτο ο ασυνείδητος οδηγός τη στιγμή του δυστυχήματος.

Ο οδηγός, ένας άνδρας 20 ετών, αναζητείται από την αστυνομία. Η συνεπιβάτισσα του οχήματος, μια 21χρονη, παραδόθηκε χθες το βράδυ στην αστυνομία και τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση με την κατηγορία της μη παροχής βοήθειας σε πρόσωπο που βρισκόταν σε κίνδυνο.

Ο Σοσιαλιστής δήμαρχος του Λοριάν Νορμπέρ Μετρί συμμετείχε επίσης στην πορεία.

«Κουράγιο στις οικογένειες, όλοι βρίσκονται στις καρδιές μας» έγραφε ένα πλακάτ με τις φωτογραφίες των δύο θυμάτων, ενώ σε ένα πανό αναγραφόταν το σύνθημα «Στοπ στην οδική βία».

«Ως μητέρα, η υπόθεση αυτή με άγγιξε. Έχω παιδιά και αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Με τη συμμετοχή μου σε αυτήν τη σιωπηλή πορεία, ήθελα να στηρίξω την οικογένεια» επισήμανε η Σαντρά Αλαντίν, ηλικίας 34 ετών, που πήγε στην πορεία με τις τρεις κόρες της και την αδελφή της.

Λευκά τριαντάφυλλα μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες προτού ξεκινήσει η πορεία. Αφού έφθασαν μπροστά από τον τόπο της τραγωδίας, κοντά σε ένα fast food κι ένα γκαράζ, ο κόσμος σήκωσε τα λουλούδια στον αέρα προτού τα αφήσει στο σημείο του δυστυχήματος.

«Είναι συγκλονιστικό, ο μικρός είχε την ηλικία του μικρού μου αδελφού. Ήθελα να έρθω εδώ για να στηρίξω την οικογένεια. Είναι συγκινητικό και με πονάει» σημείωσε η Καρολίν, ηλικίας 17 ετών.

Όταν το πλήθος διαλύθηκε, πολλοί αποχώρησαν με δάκρυα στα μάτια.

Χθες, περισσότεροι από 500 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τη γαλλο-τουρκική κοινότητα, παρέστησαν στην κηδεία του παιδιού.

Η οικογένεια ταξίδεψε αεροπορικώς χθες το βράδυ από το Παρίσι για την πόλη Αγκρί, στην ανατολική Τουρκία, όπου θα ταφεί το αγοράκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ