Σοσάνα Τσάτφιλντ: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην αμερικανική Ναυτική Σχολή Πολέμου
Η υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ Σοσάνα Τσάτφιλντ ορίστηκε νέα πρόεδρος της αμερικανικής Ναυτικής Σχολής Πολέμου και έγινε η πρώτη γυναίκα που αναλάβει το πόστο αυτό στην πάνω από 100 χρόνια ιστορία του οργανισμού αυτού.
Με ανακοίνωσή του την Παρασκευή, ο υφυπουργός Πολεμικού Ναυτικού Ρίτσαρντ Σπένσερ χαρακτήρισε την Τσάτφιλντ «μια ιστορική επιλογή» για την Ναυτική Σχολή Πολέμου των ΗΠΑ.
«Η υποναύαρχος Τσάτφιλντ θα διαδραματίσει έναν κεντρικό ρόλο στην ηγεσία της Σχολής Πολέμου όπως η Σχολή ενσωματώνεται στο ακαδημαϊκό σύστημα Ναυτικών Σπουδών που τώρα εγκαθιδρύουμε για να προάγουμε μια κουλτούρα συνεχούς μάθησης στις ναυτικές υπηρεσίες», ανέφερε ο Σπένσερ.
Η Τσάτφιλντ απέκτησε το διδακτορικό της στην εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο. Έχει υπηρετήσει στην Ναυτική Αεροπορική Υπηρεσία, καθώς και ως διοικήτρια Μοίρας του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.
Επίσης υπηρέτησε ως διοικήτρια Ομάδων Ανασυγκρότησης Επαρχιών (PRT) στην επαρχία Φαράχ στο Αφγανιστάν. Μέχρι σήμερα ήταν διοικήτρια των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή των Νήσων Μαριάνες και Γκουάμ.
Η αμερικανική Ναυτική Σχολή Πολέμου που ιδρύθηκε το 1884 είναι η ακαδημία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και βρίσκεται στην Νιούπορτ Ρόουντ Άιλαντ.
Τα τατουάζ επηρεάζουν το ανοσοποιητικό μας με τρόπους που μόλις τώρα ανακαλύπτουμε
09:00
Το app της ΕΕ για την επαλήθευση ηλικίας στις online πλατφόρμες και η ελληνική «εμπλοκή»
08:49
Στις φλόγες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Τιχορέτσκ της Ρωσίας - Αδιευκρίνιστα τα αίτια της φωτιάς
08:40
Κρυμμένοι θησαυροί στο βυθό: Πάνω από 130 ναυάγια εντοπίστηκαν στον κόλπο του Γιβραλτάρ
08:30