Στο επίκεντρο έρευνας ο Πλατινί για την ανάθεση του Μουντιάλ στο Κατάρ
Ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, προσήχθη στο πλαίσιο της έρευνας για την ανάθεση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2022 στο Κατάρ, όπως ενημέρωσε εκπρόσωπος του Γάλλου εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος το CNNi.
Ο πρώην ισχυρός παράγοντας του ποδοσφαίρου δεν συνελήφθη αλλά προσήχθη για ανάκριση, διευκρίνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.
Η ανάθεση στο Κατάρ είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, με πολλούς να αμφισβητούν το εάν η χώρα εκπληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Υπήρξαν ακόμη και καταγγελίες περί δωροδοκίας αξιωματούχων της FIFA.
O παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής προσήχθη το πρωί από την αστυνομία της Ναντέρ, δυτικό προάστιο των Παρισίων, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για καταγγελίες περί διαφθοράς γύρω από την απόφαση σχετικά με το Μουντιάλ.
Ο Πλατινί διετέλεσε πρόεδρος της UEFA από τον Ιανουάριο του 2007 έως και το 2016, όταν παραιτήθηκε από τη θέση λόγω της τετραετούς απαγόρευσης από το ποδόσφαιρο που του επιβλήθηκε.
Ποινή κάθειρξης 15 χρόνων επιβλήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό της Μαλαισίας
17:23
Η Γερμανία δεν θα συμμετάσχει για την ώρα σε διεθνή δύναμη σταθεροποίησης της Γάζας
17:10
Hellenic Train: Άμεση βοήθεια σε ορειβάτη με καρδιακό πρόβλημα στη γραμμή Καλάβρυτα–Διακοπτό
16:59
Γαύδος: Διασώθηκαν 361 μετανάστες από το Λιμενικό - Μεταφέρονται στο λιμάνι της Παλαιοχώρας
16:47