ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχία για την Άνγκελα Μέρκελ: Άρχισε να τρέμει ολόκληρη σε επίσημη τελετή

Ανησυχία για την Άνγκελα Μέρκελ: Άρχισε να τρέμει ολόκληρη σε επίσημη τελετή
AP Photo/Michael Sohn

Έντονη ανησυχία προκάλεσε η εικόνα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να τρέμει κατά τη διάρκεια της επίσημης υποδοχής του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο προαύλιο της Καγκελαρίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος στέκονταν δίπλα στον κ. Ζελένσκι κατά την απόδοση στρατιωτικών τιμών, όταν ξαφνικά, κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του γερμανικού ύμνου, άρχισε εμφανώς να τρέμει.Λίγο μετά φάνηκε ωστόσο να συνέρχεται και επιθεώρησε κανονικά το τιμητικό άγημα μαζί με τον προσκεκλημένο της.

Τα γερμανικά ΜΜΕ σημειώνουν πως η Καγκελάριος άρχισε να τρέμει ανεξέλεγκτα, καθώς το σώμα της φαινόταν να δονείται από τους ώμους προς τα κάτω, τη στιγμή που εκείνη έσφιγγε τα χείλη της.

Λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όταν ερωτήθηκε για το περιστατικό, δήλωσε γελώντας: «Στο μεταξύ ήπια τουλάχιστον τρία ποτήρια νερό και είμαι πολύ καλά».

Από την πλευρά του ο κ. Ζελένσκι θέλησε να αστειευτεί: «Στεκόμουν δίπλα της και, πιστέψτε με, ήταν ασφαλής», σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ