ΚΟΣΜΟΣ

Ικανοποίηση Ζάεφ για τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

Ικανοποίηση Ζάεφ για τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ
(AP Photo/Boris Grdanoski)

Την ικανοποίησή του για τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ με ανάρτησή του στο twitter.

«Με τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, λάβαμε μια ισχυρή και αδιαμφισβήτητη αναγνώριση των επιτευγμάτων μας κατά το προηγούμενο έτος. Λάβαμε σαφή επιβεβαίωση για τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσαμε, για τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν σε εθνικό επίπεδο, αλλά και επαίνους για τις συμφωνίες με την Ελλάδα και την Βουλγαρία», αναφέρει ο Ζάεφ .

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς και για τους πολίτες και δείχνει ότι οι κοινές προσπάθειες δεν ήταν μάταιες. Με τα συμπεράσματα του Συμβουλίου, καθορίσθηκε η ακριβής χρονική περίοδο κατά την οποία θα ληφθεί και θα επιβεβαιωθεί η απόφαση για έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ, η οποία δεν θα είναι αργότερα από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Για εμάς ήταν κρίσιμο αυτή η απόφαση να ληφθεί φέτος, και τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων αυτό το επιβεβαιώνουν. Εν τω μεταξύ, συνεχίζουμε την δουλειά μας και τις μεταρρυθμίσεις. Τα αποτελέσματα είναι βιώσιμα και ασταμάτητα. Συνεχίζουμε με εντατικές προετοιμασίες για την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων μέχρι το τέλος του 2019.

Είμαστε ικανοποιημένοι από τα σημερινά συμπεράσματα, αλλά αυτά θα έχουν πλήρη επιτυχία τον Οκτώβριο, όταν θα στεφθούν με την τελική απόφαση για έναρξη των διαπραγματεύσεων και την έναρξή τους, πρακτικά, μέχρι το τέλος του έτους», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ